Kampreferat: Skuffelse over ikke at vinde og lettelse over ikke at tabe

Elias Achouri var tilbage fra karantæne, og Andreas Cornelius var også klar til kamp, men til gengæld var Rasmus Falk tilføjet til en skadeliste på i alt otte spillere. Med det udgangspunkt valgte Jacob Neestrup disse 11: Grabara – Ankersen, Vavro, McKenna, Diks – Lerager (anf.), Clem, Elyounoussi – Larsson, Cornelius, Achouri.

FCM’s karantæneramte Sverrir Ingi Ingason blev erstattet af Juninho, og ellers stillede de samme hold som i den seneste kamp.

FCK-fans i Herning
Fyldt udebaneafsnit leverede forrygende opbakning. Foto: Gaston Szerman, FCK Media

Alle har brug for sejre!
Da Morten Krogh fløjtede kampen i gang foran 11.714 tilskuere på den udsolgte MCH Arena, havde AGF netop udlignet til slutresultatet 2-2 mod Brøndby, og det bidrog kun yderligere til den store spænding om medaljer og europæiske placeringer, som vi er vidner til i denne sæson.

For de to trænere ændrede det næppe gameplanen, som naturligvis bare handlede om at hente tre point uanset hvad, og Thomasberg er garanteret ikke enig i, at midtjyderne bedre kunne tåle at tabe, end vi kunne.

I hvert fald blev det et brag af en topduel med masser af underholdning, godt spil og store chancer i begge ender af banen – og allerede efter 15 sekunder fik vi det første af kampens 17 (!) hjørnespark.

Tidlig FCK-føring på Corner-hovedstød
Det fik hjemmeholdet, men det var en åben og lige kamp i starten, hvor Charles fik den første skudchance i 7. minut, som Lukas Lerager kastede sig ned og blokerede. Og det var langt fra den eneste offensive aktion, som vores anfører i dag var involveret i.

Han var dog ikke involveret, da vi tog teten allerede i 11. minut. Andreas Cornelius lagde en lang Vavro-fremlægning tilbage til Elyounoussi, som spillede Achouri i venstre side. Tuneseren strøg forbi Henrik Dalsgaard og slog et flot indlæg tæt under mål, hvor Cornelius overmatchede Viktor Bak og pandede bolden i netmaskerne.

Andreas Cornelius
Andreas Cornelius jubler over 1-0-målet. Foto: Gaston Szerman, FCK Media

1-1 efter 20 minutter
Dermed fik vi en helt anderledes start på kampen, end sidst vi var herovre, og det så fint ud, lige indtil det 20. minut, hvor Dario Osorio driblede forbi 2-3 mand i højre side, og på hans flade indlæg styrede Franculino bolden ind i det lange hjørne uden for Grabaras rækkevidde.

Det slog os dog ikke ud, og vi spillede stadig med fornuft og omtanke i de næste ti minutter, hvorefter vi for alvor skruede op for offensiven og skabte tre store chancer på kort tid!

Tre store FCK-chancer
Først var Lerager centimeter fra at prikke bolden over stregen efter et hjørne, som sejlede gennem FCM-feltet til den fjerneste stolpe, men Jonas Lössl reddede lige akkurat på målstregen.

Tre minutter senere headede Cornelius et Jordan Larsson-indlæg på overliggeren, og fem minutter efter skød Lerager tæt forbi det næsten tomme mål, da Lössl kastede sig ud i målfeltet og slog et fladt Jordan-indlæg lige ud i feltet til ham.

Hvordan kunne vi undgå at komme foran? Foto: Gaston Szerman, FCK Media

Midtjysk pauseføring på 2-1
Man troede næsten ikke sine egne øjne, når der stadig stod 1-1 på måltavlen, men det varede heller ikke længe, før der stod 2-1 – men til midtjyderne…

Først smed vi bolden væk på egen halvdel, og lynhurtigt spillede Cho Franculino fri til et skud, som strøg tæt forbi mål. Og minuttet efter hamrede Osorio bolden helt op i krogen fra kanten af feltet, efter bolden dumpede lidt tilfældigt ud til ham, da Diks clearede et Dalsgaard-indlæg.

Og minsandten om ikke Franculino var lige ved at øge i tillægstiden, da han lige akkurat ikke nåede frem til et fladt Osorio-indlæg, så helt bizart kunne vi have været bagud med to mål – kort efter, at vi selv kunne have været foran med to!

Men bortset stillingen – og de noget uroligt fem-syv minutter før pausen - var der meget positivt at tage med fra 1. halvleg.

Peter Ankersen
Peter Ankersen. Foto: Gaston Szerman, FCK Media

Fuld fart fra begge sider
Fra 2. halvlegs start var der igen fuld fart på fra begge sider, og efter mindre end fire minutter knaldede Charles bolden på overliggeren, da Franculino spillede ham fornemt til skud i feltet.

Snart svarede vi igen med en Cornelius-afslutning fra meget spids vinkel samt en noget bedre Lerager-chance, hvor hans afslutning blev rettet af til hjørne.

Kort før vi rundede en time, var der igen bud efter både 3-1 og 2-2 – først da Franculino slap fri til skud i feltet, men skød tæt forbi, og minuttet efter var Elyounoussi ikke langt fra at nå et fladt Ankersen-indlæg til fjerneste stolpe.

På det tidspunkt havde begge hold haft en halv snes afslutninger med vekslende farlighed, og der var ikke mange minutter ad gangen, hvor der ikke skete noget i de to ender af banen.

Lukas Lerager og Andreas Cornelius
Masser af aktioner i de to felter. Foto: Gaston Szerman, FCK Media

Holdene skiftedes til at skabe chancer
Midt i halvlegen kom Orri Óskarsson ind for Cornelius, og Christian Sørensen for Scott McKenna, hvilket sendte Diks fra venstre back ind i centerforsvaret – og lidt efter kom Viktor Claesson og Roony Bardghji også ind for Elyounoussi og Jordan.

Næste store chance tilfaldt dog Cho, som fra spids vinkel headede på overkanten af trekant-sammenføjningen, men minuttet efter svarede vi igen, da Claesson var lige ved at få en stor skudchance efter forarbejde af Roony.

Så var  midtjyderne tæt på igen, og først halvklarede Grabara et fladt skud fra Osorio, hvorefter Cho sparkede over på returbolden.

Roony Bardghji
Roony var en af de fem indskiftere i 2. halvleg. Foto: Gaston Szerman, FCK Media

Marginaler, marginaler...
Man skulle næsten tro, holdene havde aftalt at skiftes til at skabe store chancer, for nu var det vores tur, og igen stod de svenske indskiftere bag en fin aktion, da Claesson tæmmede et Roony-indlæg og løftede bolden ind foran mål.

Den ramte helt tydeligt ramte Dalsgaard på hånden, som var løftet op i skulderhøjde, men Morten Kroghs fløjte forblev tavs, også efter et VAR-tjek. (Opdateret 16. april med udtalelse fra dommeren til bold.dk: "Vi har efterfølgende evalueret på situationen og er kommet frem til, at der er tale om en forseelse til straffespark, idet armens position er for høj og dermed unaturlig. Dommerteamet beklager naturligvis, at vi ikke får taget den korrekte kendelse.")

Umiddelbart efter VAR-tjekket slog Sørensen et hjørnespark, som endte med at Lerager midt i feltet prikkede bolden mod mål, hvor den tog indersiden af stolpen. Men reglen om, at indfaldsvinkel er lig med udfaldsvinkel var åbenbart sat ud af kraft, for hvordan kunne bolden ellers springe på tværs af målstregen bagom Lössl, så han kunne nå at vende sig om og sikre sig bolden!?

Efterhånden pressede vi mere og mere på, mens midtjyderne var sjældnere gæster i den anden ende, men de helt store chancer udeblev. Óskarsson havde et hovedstød forbi mål på et Achouri-indlæg, og i 90. minut headede Lerager et Sørensen-indlæg forbi mål.

Denis Vavro
Vi holdt hovedet koldt lige til det sidste... Foto: Gaston Szerman, FCK Media

VAR-straffe i tillægstiden
Bedst som det sidste håb var ved at rinde ud, så stoppede Krogh spillet for at lytte til VAR-vognen, efter at Lerager var blevet tacklet hårdt i feltet under en duel. TV-billederne viste med al tydelighed, at indskiftede Joel Andersson sparkede Lerager i læggen, da han ville cleare bolden, og uden de store protester, så pegede Krogh på 11-meter pletten.

Elias Achouri
Morten Krogh dømmer straffe i tillægstiden efter VAR-tjek. Foto: Gaston Szerman, FCK Media

Kevin Diks eksekverede straffesparket iskoldt med et fladt spark til venstre for Lössl, som gik til højre, og dermed undgik vi helt fortjent at stå med endnu et bittert 1-2-nederlag efter en tæt kamp, som vi sagtens kunne have vundet – og tabt!