Mohamed Elyounoussi

Randers er i sin tredje Europa-playoff

Randers spillede senest europæisk i 21/22, hvor de gik direkte i Europa League-playoff og tabte til Galatasaray, hvorefter de gik videre fra en Conference League-gruppe med Alkmaar, Cluj og Jablonec, inden de tabte til Leicester i 1/16-finalerne.

Nu lever drømmmen om at komme med igen, men det holdt hårdt.

Det var ikke kun i Mesterskabsspillet, der var spænding til det sidste i weekenden, for lørdag eftermiddag var det endnu helt åbent, om Randers, Viborg eller Vejle snuppede syvendepladsen og Europa-playoff pladsen.

Det blev som bekendt Randers FC, som sikrede en plads i fredagens kamp, hvor vinderen får en billet til 2. kval.runde i Conference League-kvalifikationen.

Randers har to gange før været i Europa-playoff og tabte i 2017 til FC Midtjylland, og i 2019 til Brøndby.

Randers denne sæson
En tung sæsonstart sendte Randers under stregen efter fjerde og femte spillerunde, men siden sloges de i det mere og mere tætte felt af klubber mellem 7. og 10. pladsen. Da Grundspillet sluttede efter 22 runder, lå de nummer 10, men kun ét point efter OB på syvendepladsen.

Runden efter toppede Randers tabellen i Nedrykningsspillet, og efter tre sejre i træk – og ti points afstand til stregen - blev nedrykning ikke for alvor et tema, og Randers koncentrerede sig i stedet om at sikre syvendepladsen.

Fire kampe uden sejr (U3, T1) betød dog, at Viborg havde to points forspring inden tredjesidste runde, men her slog Randers de grønblusede 1-0 hjemme, og så var rollerne igen byttet om.

Formstærke Vejle nærmede sig dog bagfra, så da Randers tabte i Odense – som det eneste hold i denne sæson – var alt åbent før sidste runde, hvor Randers fik besøg af netop Vejle. Da Viborg hjemme vendte 0-1 til 2-1 mod OB, var Randers tvunget til at vinde, hvilket de gjorde takket være et vejlensisk Albentosa-selvmål ti minutter før tid!

Svært uanset hvad
”Både Nordsjælland og Parken forfærdelige steder at spille,” sagde cheftræner Rasmus Bertelsen bagefter til pressen, hvor han endnu ikke vidste, hvem der ventede i playoff, og tilføjede: ”Vi tager det, der kommer, men det bliver svært uanset hvad.”

Kevin Diks
Foto: Gaston Szerman, FCK Media


Indbyrdes statistik
Det kan godt være, at Parken er et forfærdeligt sted at spille (for Randers), men de har dog vundet tre af de seneste syv besøg siden november 2020. Inden havde de kun to sejre i Parken i de første 23 besøg, så det kunne være værre.

Randers har dog ikke slået et Top 6-hold på udebane denne sæson (to sejre i Hvidovre, en i Vejle og en i Viborg), og vi vandt også en klar 4-0-sejr i det indbyrdes opgør i Parken i august.

Målt med den normale FCK-målestok er vores egen hjemmestatistik denne sæson dog også forfærdelig med fem nederlag i 16 Superliga-hjemmekampe (V9, U2, T5). Det er vores højeste antal nederlag, kun tangeret i 93/94 og 99/00. I denne sæson fik vi dog 29 point (V9,U2,T5) mod 27 i de to andre (begge V8,U3,T5).