Jacob Neestrup og Elias Achouri

Neestrups forventninger til træningslejren

På den første hele træningsdag i Østrig talte FCK TV med Jacob Neestrup om forventningerne til træningslejren, og her kan du læse lidt af, hvad Nees fortalte om fokusområderne samt overvejelserne om de unge talenter, som er med på turen, og om valget af træningsmodstandere.

Fokus er meget på den første periode af sæsonen, det vil sige fra sæsonpremieren i Lyngby den 22. juli til den første landskamppause i september. En periode, hvor Neestrup naturligvis også håber, vi får seks europæiske kampe oven i de syv Superligakampe, der allerede ligger fast.

Det handler om at lægge basen
”Det handler om, at vi skal lægge den base, der skal til for at gøre det første indhug i sæsonen, både taktisk og fysisk, men også i forhold til potentiel tilgang. Sådan er det jo på en træningslejr, det kan pludselig gå stærkt, men nu må vi se.”

”Men vi skal lægge en base i alle aspekter i forhold til det, der kommer til at ske, specielt i de første, forhåbentlig, første 13 kampe inden den første landskamppause.”

Træning i Scheffau am Wilden Kaiser


I dybden med nogle aspekter
Fokusområderne er de samme, som Neestrup flere gange har omtalt i sin evaluering af sidste sæson, men trænerne vil gå mere i dybden med nogle aspekter.

”Vi kommer ikke til at arbejde med alle aspekter af spillet hernede, men mestre noget lidt bedre, end vi gjorde, specielt i foråret."

”I forhold til når vi træner hjemme, er der er en lidt anden rytme, når vi har spillerne 24 timer i døgnet og også kan lave nogle aktiviteter rundt om træningerne. Vi kan også skrue lidt på volumen, så vi træner i længere tid uden at gå på kompromis med intensiteten. Det kan nogle gange være lidt sværere derhjemme.”

Talenterne skal ses an
Som altid er der spillere fra U19-truppen med på en træningslejr, og Neestrup siger om overvejelserne denne gang:

”Vi synes, der er nogle spillere, som vi først og fremmest tror på, og som er langt fremme i deres udvikling, og derfor er der et par enkelte, hvor det hele tiden har været besluttet, at de skulle med på den her træningslejr.”

”Vi synes, det vil være et godt skridt i deres udvikling, og måske også et skridt på vej til at finde ud af, om det er to måneder til skal se den pågældende spiller i Parken eller det er om fire eller seks måneder.”

”Det handler det om at få nogle svar på, så når vi kommer hjem, kan både jeg som chef og min stab, men også talentudviklerne i Talentafdelingen tage de rigtige beslutninger for de dygtige talenter, som vi har.”

”Og så er vi også lidt mere sårbare på nogle positioner end andre, så også for helhedens skyld er det vigtigt at have lidt ekstra spillere med,” tilføjer Jacob Neestrup.

Hjalte Bidstrup og Cornelius Olsson


Ikke tilfældige træningsmodstandere
Der venter to træningskampe hernede, mandag kl. 18.30 mod WSG Tirol, og fredag kl. 16.00 mod Viktoria Plzen.

”Det er ikke tilfældigt, at vi har valgt de to hold, men det er klart, at der er stor forskel på styrkeforholdet, idet Viktoria Plzen sidste sæson spillede kvartfinale i Conference League.”

”Men den måde, Tirol spiller på, minder meget om det, vi skal møde i de første kampe i Superligaen, så begge kampe skal bruges til at fintune nogle af de kampbilleder, vi kan forvente i starten af sæsonen, og det er derfor, vi har valgt dem,” forklarer Neestrup.

Du kan se begge kampe i vores app og på tv.fck.dk, hvis du har sæsonkort eller kort- eller billetabonnement – eller hvis du har tegnet et FCK+ abonnement.

Der er også indhold i appen, som ikke kræver abonnement, men blot en (gratis) FCK-profil - f.eks. hele interviewet med Jacob Neestrup.

Træning i Scheffau am Wilden Kaiser