Gabriel Pereira

Gabriel Pereira tildelt karantæne

F.C. Københavns nye forsvarer, Gabriel Pereira, har modtaget en karantæne på 60 dage fra det portugisiske fodboldforbund. Sagen er appelleret, og F.C. København afventer nu den endelige dom.
 
Gabriel Pereiras karantæne gælder fra 3. august til 1. oktober. Brasilianeren har modtaget karantænen som følge af en tumult ved afslutningen af sæsonens sidste kamp i Portugal mellem Gabriels nu tidligere klub, Gil Vicente, og Estrela da Amadora.
 
Sagen har resulteret i længere karantæner til flere spillere, trænere og medarbejdere fra begge klubber. Hvad angår karantænen til Gabriel Pereira, vurderer DBU at følge det portugisiske fodboldforbund og fortolker desuden FIFA's regler på området således, at karantænen skal overføres til de danske turneringer.
 
Gil Vicente har appelleret dommen med krav om opsættende virkning samt annullering eller kraftig nedsættelse af dommen, og parterne afventer altså nu svar fra det portugisiske fodboldforbund. Svaret om opsættende virkning forventes modtaget senest søndag.
 
Hvis det portugisiske fodboldforbund anerkender, at sagen skal have opsættende virkning, vil DBU efterfølgende vurdere, om overflytningen af sanktionen til Danmark ligeledes skal suspenderes, indtil der foreligger en endelig kendelse.
 
Gabriel har ikke karantæne i UEFA’s turneringer.
 
F.C. København har været bekendt med scenariet og har afventet, at sagen blev færdigbehandlet.

“Vi var opmærksomme på, at dette scenarie kunne opstå, før aftalen med Gabriel blev indgået," siger sportsdirektør Sune Smith-Nielsen.

"Gil Vicente har valgt at appellere dommen, og vi afventer nu derfor beslutningen fra det portugisiske fodboldforbund."
 
“Når det er sagt, så har vi aldrig været i tvivl om Gabriels store kvaliteter, og derfor har det heller ingen indflydelse på vores ønske om at bringe ham til København. Det er ærgerligt for Gabriel og for os, at der kan gå lidt længere tid, før han kan komme i spil i Superligaen, men det er de vilkår, vi står med, og så må vi arbejde ud fra det," siger Sune Smith-Nielsen.

Gabriel Pereira vil indgå i den trup, som drager mod Haderslev senere i dag, lørdag, men deltager naturligvis ikke i kampen, hvis karantænen fastholdes.
 
F.C. København har ikke yderligere at tilføje til sagen.