F.C. København indgår nationalt partnerskab med Røde Kors

Røde Kors og F.C. København søsætter et nyt, omfangsrigt partnerskab ved hjemmekampen mod AaB mandag den 23. september. Formålet er i fællesskab at tage ansvar for samfundsmæssige udfordringer, udvikle fælles aktiviteter og bidrage til rekrutteringen af frivillige til Røde Kors’ store landsindsamling den 6. oktober.

F.C. København og Røde Kors er fælles om et ønske om at øge engagementet i Røde Kors og den nødvendige indsats lokalt, nationalt og internationalt for udsatte børn og voksne. Med et treårigt strategisk partnerskab giver F.C. København og Røde Kors hinanden hånden på at påtage sig et øget samfundsansvar i fællesskab.

”Når vi siger, at vi er København, så er det helt afgørende, at vi også sætter handling bag ordene, og vi vil gerne tage et ansvar. Nu har vi i nogle år haft et glimrende samarbejde med Røde Kors Hovedstaden om juleaften i Parken for udsatte, og nu udvider vi det gode samarbejde, og vi øger vores forpligtelse til Røde Kors,” siger F.C. Københavns kommercielle direktør, Mikkel Grove Lindsted.

Hidtil har F.C. København haft et samarbejde med Røde Kors Hovedstaden, der blandt andet bød på tøjindsamling og en særlig juleaften i Parken med deltagelse fra spillertruppen. Nu udvides samarbejdet fra et lokalt engagement til et nationalt partnerskab, hvor fokus vil være på at sætte hinandens ressourcer i spil til gavn for hinanden.

”Vi er meget glade for aftalen med F.C. København. Det betyder meget for os, at så stor en klub med så stor en rækkevidde stiller sig bag Røde Kors. Vores partnerskab skal styrke både F.C. København og Røde Kors’ relationer til danskerne og understøtte det fælles formål om at være ”Sammen om Byen.” Vi tager sammen et aktivt ansvar for mennesker, der står i udsatte situationer,” siger Anders Ladekarl, generalsekretær hos Røde Kors.

Det nye partnerskab byder blandt andet på fundraisingaktiviteter i og omkring Parken, donationer ved køb af merchandise, auktioner, tøjindsamling, FCK-tøj i Røde Kors’ butikker og fodboldoplevelser til udsatte familier. Parterne har en ambition om sammen at indsamle et betydeligt beløb, der kan gøre en forskel i Røde Kors’ arbejde. Dette vil foregå ved en kombination af aktiviteter og kampagner. 

Allerede ved den nylige AGF-kamp i Parken fik 30 børn og voksne fra Røde Kors’ sociale indsats en særlig oplevelse i en af Parkens skybokse.

Partnerskabet starter officielt op ved hjemmekampen mod AaB mandag den 23. september med besøg af Røde Kors’ generalsekretær samt fokus på Røde Kors’ store landsindsamling søndag d. 6. oktober.

Ved kampen vil det være muligt at donere til Røde Kors’ indsats og skrive sig op som indsamler til den store indsamlingsdag.