Holdet samles før kickoff

Future Cup: Hvidovre-FCK 2-1

Hvidovre IF slog F.C. Københavns U19-hold med 2-1 i eftermiddagens Future Cup-kamp efter københavnsk pauseføring på et mål af Roberto Risnæs.

U19-holdet indledte tirsdag eftermiddag Future Cup-sæsonen i Hvidovre, hvor kamp skulle være spillet på Pro Ventilation Arena, men blev flyttet ud på bane 2 for at skåne græsset. Baggrunden var "helt hen i vejret", for det styrtregnede op til kampen, men holdt heldigvis tørt, da den blev fløjtet i gang kl. 16.00.

Det lokkede også nogle af de lokale på stadion, og heriblandt Kim Christensen, eftersom kampen nærmest blev spillet i hans baghave.

Kim Christensen
Kim Christensen på sin gamle hjemmebane i Hvidovre. Foto: Torkil Fosdal, FCK Media


Hvidovre kom med et noget ældre og erfarent hold, omend ikke helt på Kims alder, men dog med mange Superliga-reserver. Men det er præcis også det, som U19 har brug for engang imellem for at blive matchet godt og grundigt. Det blev de også i dag, hvor den første halve time var ganske lige og chancefattig, selv om hjemmeholdet nok var mest på bolden.

Ingen af holdene kom til særlige chancer, men Galdur Gudmundsson havde et forsøg efter ca. 35 minutter, og da mørket sænkede sig og styrtregnen igen satte ind, trak det op til en målløs halvleg.

Galdur Gudmundsson
Galdur Gudmundsson afslutter i slutningen af 1. halvleg. Foto: Torkil Fosdal, FCK Media


Der var dog lagt nogle minutter til, blandt efter et længere ophold, hvor et par spillere kort før pausen var lidt oppe og toppes, men uden at det blev til decideret håndgemæng, og de værste kamphaner, David Katlego og Nicolaj Jungvig, fik advarsler.

Men i den efterfølgende tillægstid lykkedes det Roberto Risnæs at bringe os foran, da han vendte rundt tæt under mål og sparkede kuglen i kassen.

Roberto Risnæs
Roberto Risnæs (forrest) åbnede scoringen i den silende regn. Foto: Torkil Fosdal, FCK Media


Efter pausen kom Waylon Renecke ind for Liam West, og vi gik over til at spille 3-4-3, men der var kun spillet et halvt minut, da netop indskiftede Emmanuel Aby udlignede til 1-1.

Vi indledte ellers halvlegen udmærket, men efterhånden tog Hvidovre mere over, og 20 minutter før tid ramte de stolpen, men Oscar Buur var dog ude efter den, just in case.

Da havde vi allerede sat den første af to debutanter ind (dvs debut på U19-holdet) i form af U17-spilleren Jamil El-Rrami, der kom ind på højre kant, og siden kom også Dimitri Sanits ind på den centrale midtbane, begge årgang 2009. De gjorde det i øvrigt fint, som du kan læse længere nede.

Jamil El-Rrani
Jamil El-Rrani driver bolden frem. Foto: Torkil Fosdal, FCK Media


Fem minutter før tid lykkedes det Jeffrey Adjei-Broni, der - ligesom Aby - har en fortid i FCK Talent, at score til 2-1 efter et boldtab uden for feltet, hvor vi gerne ville have haft frispark til Neo Jönsson. Men man må jo spille til fløjten lyder, og det glemte nogle vist, lidt, og så endte det med et unødvendigt nederlag.

Morten Bisgaard: Tæt på et fint resultat
"Det er rigtig ærgerligt at tabe, når vi var så tæt på at få et fint resultat. Det var en rigtig god kamp for vores spillere at møde senior-modstandere, nogen der er lidt ældre og har lidt mere power og fart, så vi er glade for de her Future Cup-kampe, fordi de giver noget andet end det, vi er vant til."

"Vi har mange gode passager, især i 1. halvleg, men ser selvfølgelig også nogle huller i forhold til hvordan vi forsvarer både højt, mellem og lavt, så der fik vi set noget, vi skal arbejde på, når vi kommer ud på træningsbanen."

Morten Bisgaard
Morten Bisgaard og Martin Vingaard dirigerer tropperne. Foto: Torkil Fosdal, FCK Media


"Lige nu er jeg bare mest ærgerlig over, at de scorer til sidst, for det kan vi gøre bedre. Det er for nemt for dem at spille et bandespil inde i feltet og så komme til en afslutning. Vi har talt meget om, at nede i vores eget felt skal vi gøre alt for at blokere skud og indlæg og så videre, lukke pasningslinjer og være kompakte, og det så vi desværre ikke omkring det sidste mål, men i mange andre situationer var der rigtig gode ting."

"Både Jamil og Dimitri gik også godt ind og lignede virkelig nogen, der havde lyst til at spille fodbold og bidrage med det, de havde. De løste mange situationer godt, og Jamil arbejdede rigtig hårdt på forreste linje og prøvede at lægge pres på Hvidovres opspil, så de kan være glade for deres debut. Det var et frisk pust, så det var et af lyspunkterne i dag," sluttede Morten Bisgaard

Dimitri Sanits
Dimitri Sanits fik også en god U19-debut på midtbanen. Foto: Torkil Fosdal, FCK Media


Matchfacts
HVIDOVRE IF-F.C. KØBENHAVN U19 2-1 (0-1)
45+2.: 0-1 Roberto Risnæs
46.: 1-1 Emmanuel Aby
85.: 2-1 Jeffrey "Papa" Adjei-Broni
Dommer: Svend Funder

Oscar Buur - Hjalte Bidstrup (56.: Nicolai Blicher), Graham Ankamafio, Brandon Llana, David Katlego - Liam West (46.: Waylon Renecke), Tristan Andrew, Tristan Panduro (72.: Dimitri Sanits) - Neo Jönsson, Roberto Risnæs (56.: Jamil El-Rrami), Galdur Gudmundsson

Ikke benyttet: Tobias Breum-Harild og William Glindtvad

 

Fakta om Future Cup

Turneringen blev indført for et par år siden som afløser for den tidligere Reserveholds-turnering, og F.C. København har valgt, at den som udgangspunkt varetages af U19-holdet. Der har dog også været Future Cup-kampe, som A-holdet har varetaget, men oftest foretrækker de at arrangere træningskampe ad hoc med kortere varsel og med kortere spilletid.

En ændring fra den tidligere reserveholds-turnering er, at holdene kun spiller én gang mod forskellige modstandere, og resultaterne indgår i en samlet tabel efter den såkaldte Swiss Model, som vi nu også kender fra de europæiske klubturneringer.

P.t. er der planlagt følgende kampe denne sæson - men de to sidstnævnte er kun foreløbige planer:
Tirsdag den 29. oktober 2024, kl. 16.30: FCK-FC Nordsjælland
Tirsdag den 11. februar 2025, kl. 15.30: FCK-Lyngby
Mandag den 31. marts 2025, kl. 13.00: Brøndby-FCK

>> Læs mere om turneringen her