Galdur Gudmundsson

U19: 1-1 i Horsens

Til lørdagens udekamp i Horsens måtte U19 undvære Hjalte Bidstrup, Waylon Renecke, Brandon Llana og Neo Jönsson, der var med til førsteholdets træningskamp mod HIK, og desuden sad Jonathan Moalem og Nicolai Blicher fortsat udenfor med skader.

Det gav plads til en debutant i form af islandske Viktor Bjarki Dadason, en stor, stærk centerforward, der normalt spiller på U17, men også fik U19-spilletid i nogle af sommerens træningskampe.

Viktor Bjarki Dadason
Viktor Bjarki Dadason debuterede fra start. Foto: Judit Wacha

Hans landsmand, Galdur Gudmundsson, fik kampens første gode chance efter 11 minutter, hvor Dadason fandt ham midt i feltet, men Galdur fik ikke rent træf og skød lige på Horsens-keeperen.

Ellers var første halvdel af 1. halvleg ret begivenhedsløs, indtil Galdur kom på tavlen i 26. minut. Han fik god plads i højre side og rykkede ned i feltet, hvor hans tværaflevering ind mod Dadason blev blokeret, og i stedet sparkede han selv returbolden fladt i kassen.

Siden overtog Horsens helt spillet resten af 1. halvleg, og på den baggrund er det svært at indvende noget mod, at de kom på 1-1 i 38. minut. Et af mange hjørnespark blev skruet ind i et tætbefolket målfelt, og Mustafa Salah fik sidste fod på.

Hjemmeholdet havde flere nærgående forsøg, der med lidt held og præcision havde givet en pauseføring, men 1-1 holdt sig.

Tristan Panduro
Tristan Panduro. Foto: Judit Wacha

Vi kom bedre ud efter pausen og tillod ikke Horsens at dominere på samme måde som i slutningen af 1. halvleg, og det var en ganske lige affære. Abdul Daramy fik også U19-debut, da han blev indskiftet i 2. halvleg i stedet for Dadason.

Desværre blev vi ramt af nogle skader, som påvirkede slutningen af kampen. Et kvarter før tid halvklarede Oscar Buur et fladt Horsens-indlæg fra højre, men kastede sig frygtløst ned i to Horsens-spillere, som fik bolden i mål, men også ramte Oscar i hovedet. Målet blev annulleret, og han fik frispark og kunne efter en længere behandlingspause selv gå fra banen, men måtte afløses af Tobias Breum-Harild.

Liam West
Liam West. Foto: Judit Wacha

Dermed havde vi brugt de tre tilladte udskiftninger i 2. halvleg, så da David Katlego blev skadet kort før ordinær spilletids udløb, måtte vi spille kampen til ende i undertal. En række spilstop betød ti tillægsminutter, hvor Horsens pressede voldsomt på for et sejrsmål, men vi sikrede det ene point.

I straffesparks-konkurrencen havde vi en "matchbold", efter at Horsens sendte et straffe på overliggeren, men det endte alligevel med, at de tog det ekstra point, efter at hvert hold havde forsøgt sig otte gange fra 11-meter pletten.

Den kommende uge venter der yderligere to udekampe i Jylland, på onsdag i Randers og næste lørdag i Vejle.