Rasmus Falk

FCK-Kilmarnock: Dagen derpå

Diks: Seks ud ad seks
For sjette gang af seks mulige scorede Kevin Diks i går på straffespark, og selv om Kilmarnock-keeperen Kieran O’Hara gik til den rigtige side, nåede han ikke ud til hollænderens hårde, velplacerede spark.

Skotsk straffe-skuffelse
Efter kampen lagde The Killies’ manager, Derek McInnes, ikke skjul på sin skuffelse over straffesparket, da han talte med BBC Scotland:

"I det store og havde føltes det okay, indtil dommeren blandede sig med en horribel kendelse,” sagde han.

"Det er ekstremt hårdt. Jeg synes ikke, det er en klar og åbenlys fejl, og alle blev overraskede over, at han blev kaldt over til skærmen. Det var et sammenstød, og jeg synes ikke, der var straffe. Det slog os lidt ud, og jeg var også ramt ude på sidelinjen.”

Mål i 2. halvleg igen
Vi undgik i går at komme bagud 0-1 i Parken, som vi gjorde i fire af sæsonens første fem hjemmekampe.

Vi har kun lukket seks mål ind i sæsonens første 10 kampe - efter henholdsvis 14 og 10 i samme periode i 22/23 og 23/24. Vi holdt Kilmarnock nede på meget få afslutninger, og de havde reelt kun én stor chance i slutningen af 1. halvleg efter en dødbold til fjerneste stolpe, som Nathan Trott slog til hjørne.

Nathan Trott

Vores egne mål faldt igen i 2. halvleg, og ud over Orris 1-0-mål i Haderslev, er vores seneste ti mål scoret efter pausen, mens vi fire af sæsonens første seks mål faldt i 1. halvleg.

Man kan nok godt aflæse en del af vores vanskeligheder med at ramme det ønskede niveau i nogle af kampene, men mange andre forhold spiller selvfølgelig ind – modstandernes styrke, kampens udvikling og betydning samt vores indskiftede spilleres styrke i forhold til modstandernes, når kampene går ind i den afsluttende fase. I går var det dog to ”startere”, der scorede, men seks af sæsonens 20 mål er scoret af indskiftede.