Thomas Delaney

Kampreferat: God 1. halvleg var i sidste ende ikke god nok

I forhold til Derby for to uger siden startede nyankomne German Onugkha og Pantelis Hatzidiakos i stedet for Viktor Claesson og karantæneramte Marcos Lopez, og desuden startede Delaney i stedet for Froholdt: Trott – Gocholeishvili, Gabriel, Hatzidiakos, Diks – Lerager, Delaney (anf.), Mattsson – Elyounoussi, Onugkha, Achouri.

FC Midtjylland skiftede to fra sejren i Silkeborg, Jan Kuchta og debutanten Kevin Mbabu startede for Edward Chilufya og skadede Adam Gabriel: Olafsson – Mbabu, Diao, Bech, Andersson – Osorio, Martinez, Sørensen, Simsir – Kuchta, Franculino.

FCK-fans i Herning

Gode chancer i starten
Mindre end et minut efter, at Jakob A. Sundberg fløjtede kampen i gang, løb Elias Achouri løb fra debutanten Kevin Mbabu på et langt udspark fra Nathan Trott, men bankede bolden over mål fra kanten af feltet.

Tuneseren kunne også have spillet på tværs til Onugkha, som selv fik en stor chance nogle minutter senere, da han løb fra den flagrende FCM-bagkæde, holdt Ousmane Diao væk og skød i sidenettet.

En glimrende start på kampen, hvor vi viste mod og vilje i et højt og aggressivt pres, hvor Magnus Mattsson igen gik langt frem og voldte modstanderen problemer, ligesom i Derby for to uger siden.

Magnus Mattsson

Midtjyderne kom derimod slet ikke i gang med deres spil, og i den første halve time havde de kun et rent sparket, men ufarligt frispark langt ude fra, som ikke voldte Tott problemer.

Ellers tog vores nye centrale forsvar sig godt af deres forsøg på at komme til noget i vores felt, men vores indledende dominans aftog lidt i midten af halvlegen, hvor kampen blev mere urytmisk med en del afbrydelser på grund af frispark i duellerne rundt om på banen.

Achouri diskede op med en lækker tæmning i feltet og driblede mod udkanten af feltet, hvor Mbabu skubbede ham i ryggen, så han faldt, men det var under Sundbergs linje for, hvad der skulle straffes.

Gabriel Pereira

I 26. minut satte vi et mange fine angreb i gang, da Gabriel slog bolden op til Elyounoussi, som satte fart og sendte Diks afsted i venstre side, men hans indlæg blev desværre blokeret til hjørne i stedet for at nå en af de fire fremstormende FCK’ere i feltet.

Mattssons hjørne strøg gennem det tætbefolkede målfelt, og Diks stod helt fri ved fjerneste stolpe, men nåede ikke at reagere, før det var for sent.

Det så virkelig lovende ud, da vi nærmede os den halve time, men FCM var alligevel tæt på at komme foran, da Franculino afsluttede en kontra med at sparke tæt forbi Trotts mål.

1-0 på Diks-straffe
Minuttet efter fik vi dog den føring, som vores spil også berettigede til, da Diao havde armen højt i vejret og ramte en Elyounoussi-afslutning med hånden, og Diks scorede igen usvigeligt sikkert på straffesparket med en flad inderside ude ved stolpen.

Kevin Diks

Det virkede som et wake-up call for midtjyderne, som nu meldte sig mere ind i kampen, og ti minutter før pausen headede en umarkeret Oliver Sørensen lige forbi på et indlæg fra Joel Andersson.

Lidt efter vendte de på få minutter hjørne-statistikken fra 3-1 i københavnsk favør til 4-3 i midtjysk, og som et lille varsel om, hvad der ventede, nåede de at få tre mere inden pausen, men vores forsvar tillod ikke, at de afsluttede på nogle af dem.

I den anden ende kunne vi måske have udbygget føringen, da Mattsson elegant tæmmede en lang fremlægning i venstre side af feltet, men han så ikke, at Olafsson var på skovtur, og da han kom på skudhold, var keeperen nåede tilbage, og afslutningen gik også over mål.

Men selv om FCM sluttede bedst, var det absolut en halvleg, vi kunne være tilfredse med – men også lidt skuffede over, at vi ikke havde fået mere ud af de forholdsvis mange offensive situationer, vi havde skabt.

German Onugkha

2. halvleg
Midtjyderne kom bedst i gang med 2. halvleg, og bortset fra at Diao efter få minutter var ved at give os en gratis chance, så var det ikke meget, vi kom til oppe i deres ende af banen.

Derimod fik vi mere og mere travlt med at forsvare dødbolde, for i det første kvarter udbyggede de ”føringen” fra 6-3 til 11-3 og havde også et par lange Mads Bech-indkast samt en Osorio-dødbold 7-8 meter uden for feltet, som han sparkede mål.

De mange dødbolde var isoleret set ikke problematiske, for vi var gode til at cleare dem og undgå store chancer, så det var mere problematisk, at vi havde svært ved at holde fast i bolden, når vi havde den – og svært ved at sætte noget offensivt op, som kunne true dem.

Nathan Trott

Annulleret Onugkha-scoring
Men så alligevel, nærmest ud af ingenting, hamrede Onugkha bolden i kassen! Han gik selv i duel i udkanten af deres felt, og bolden faldt tilbage til Achouri, som elegant løftede den ind i feltet, hvor Onugkha resolut klappede til den, mens Elyounoussi desperat kastede sig for at komme ud af skudvinklen – og så blafrede netmaskerne bag Olafsson, og en ellevild jubel brød ud i vores tætpakkede udeafsnit.

Et VAR-tjek afslørede imidlertid, at bolden strejfede Elyounoussi på ryggen, og at han uheldigvis lige akkurat var offside, og mentalt betød det nok mere end, at FCM nu fortsatte med at udbygge hjørne-føringen.

I småtingsafdelingen kan man nævne, at de fik to af dem efter at have skubbet henholdsvis Gocholeishvili og Hatzidiakos i ryggen, men presset øgede på Trott & co., og på deres 15. hjørne i kampen gik det galt.

69. minut: 1-1
Ved fjerneste stolpe lagde indskiftede Edward Chilufya bolden tilbage i feltet, hvor Oliver Sørensen afsluttede – og via Kevin Diks strøg den i mål uden chance for Trott. Ærgerligt og unødvendigt, men hverken overraskende eller ulogisk, som kampen udviklede sig til hjemmeholdets fordel.

Vi satte Andreas Cornelius og Victor Froholdt på banen for Achouri og Mattsson, så vi lå med to store forwards fremme, og vi havde en udmærket aktion i deres felt, som bare ikke førte til afslutning.

Andreas Cornelius

79.: minut: 2-1
Det ændrede ikke for alvor det midtjyske momentum, der selvfølgelig fik vind i sejlene efter udligningen, og efter at Hatzidiakos blokerede en stor Osorio-chance til endnu et hjørne, så bragte de sig foran.

Hjørnesparket ramte Cornelius ved forreste stolpe og endte tilfældigt foran Diao, der fra kanten af målfeltet bankede den ind til 2-1.

Efter 83 minutter afløste Huescas Gocholeishvili på backen, og Claesson kom ind for Hatzidiakos, hvilket sendte Diks ind i midten og Froholdt ned som den venstre back, Neestrup allerede før kampen havde overvejet at benytte ham på i fraværet af både Lopez og Meling.

Victor Froholdt

Forgæves pres til sidst
Det lykkedes nu at vende kampen og presse dem tilbage og skabe nogle situationer til Cornelius og Onugkha, der med lidt held havde givet udligning – størst i 90. minut, da Cornelius ikke fik ram på bolden tæt under mål.

Oliver Højer, der fik de sidste minutter for Elyounoussi, nåede også at sende et par afslutninger afsted, men det endte endnu engang med, at vi måtte rejse tomhændede hjem fra Herning efter en kamp, der både kunne og burde have givet mere.