Birger Meling

Stærk slutspurt sikrede 3-2 i sidste træningskamp

Den sidste træningskamp inden sæsonpremieren i Lyngby på mandag blev en målrig affære, der længe lignede en sønderjysk sejr, men en stærk slutspurt med to mål i slutminutterne vendte det til vores fordel.

”Om vi havde tabt 1-2, spillet 2-2 eller vundet 3-2 er ikke afgørende for mig, men det er altid sjovere at vinde end at tabe,” sagde Jacob Neestrup bagefter.

”De fleste kom godt igennem den spilletid, vi havde planlagt på forhånd, og jeg synes vi leverede en rigtig god 1. halvleg, hvor vi skabte flere gode chancer og gav meget lidt væk. 2. halvleg blev mere ujævn, men vi sluttede godt af med et tungt pres og fik så også de to mål til sidst.”

Orri Óskarsson åbnede målscoringen i 16. minut, da Diks, Claesson og Diogo splittede den sønderjyske defensiv med hurtige førstegangsafleveringer op ad banen, og portugiseren leverede assisten, der spillede Orri helt fri i feltet, hvor han udplacerede Nicolai Flø.

Orri Óskarsson
Orri Óskarsson jublet efter 1-0-målet. Foto: Lars Rønbøg, FrontzoneSport

Islændingen havde allerede i starten af haft et nærgående hovedstød, der strøg tæt forbi, og midt i halvlegen havde Elyounoussi også en stor chance, da Claesson spillede ham fri i feltet, men han skød lige på Flø.

Gæsternes største chance faldt minuttet efter, da Trott reddede en Djantou-afslutning fra spids vinkel, hvorefter Nikolov sparkede returbolden forbi mål.

Nathan Trott
Nathan Trott bokser et sønderjysk hjørne væk. Foto: Lars Rønbøg, FrontzoneSport

Ti minutter før pausen var Claesson tæt på to gange, først med et skruet skud tæt forbi efter en hælaflevering fra Diogo, og kort efter på et hårdt hovedstød, som Flø reddede oppe under overliggeren.

Vi havde flere muligheder for at øge inden pausen, men stik mod spil og chancer udlignede sønderjyderne på en kontra, hvor Tobias Klysners skud ramte en forsvarer på hælen, så den snød Trott og gik i en høj bue over ham og i mål.

Trott og Diogo blev planmæssigt udskiftet i pausen med Rúnarsson og Mattsson, mens sønderjyderne skiftede ni mand og blandt andet satte vores tidligere keeper, Jakob Busk, på mål.

Magnus Mattsson
Magnus Mattsson forsøger at passere Jakob Busk. Foto: Lars Rønbøg, FrontzoneSport

Efter fem minutter havde Claesson en fin flugter på en dybdebold fra Huescas, men kort efter kom Sønderjyske foran, da Vavro mistede bolden til Søren Andreasen, som spillede Alexander Lyng helt fri i feltet, hvor han udplacerede Rúnarsson.

Siden blev kampen mere rodet og bød ikke på mange deciderede chancer, også i takt med at vi skiftede flere og flere, og til sidst var der 22 andre spillere på banen end fra start, og vi sluttede i denne formation: Rúnarsson - Huescas, Glindtvad, Meling, Sørensen - Lerager, Højer, Mattsson - Froholdt, Chiakha, Elyounoussi.

Rodrigo Huescas
Rodrigo Huescas fik 90 minutter i benene i dag. Foto: Lars Rønbøg, FrontzoneSport

Knap ti minutter før tid ville sønderjyderne gerne have haft straffe, da William Glindtvad havde en hånd i ryggen på Sebastian Escobar, da han var ved at slippe fri i feltet, men dommeren vurderede det ikke til straffe.

I stedet lagde vi et solidt pres mod slutningen, og det blev belønnet i 88. minut, da Birger Meling - i sin rolle som centerforsvarer - fra nært hold bankede bolden op i nettaget, efter at Elyounoussi havde sendt et Sørensen-hjørne på stolpen.

Bare to minutter senere sørgede vores to nyoprykkede førsteholdsspillere for sejren, da Oliver Højer spillede Amin Chiakha fri, og han slog til for tredje gang i pre-season med en scoring til slutcifrene 3-2.