Mandag kl. 19: Første møde med et nyoprykket AaB-hold

Det er ikke blot første gang i denne sæson, at FCK møder AaB's oprykkere - det er første gang nogensinde, at nordjyderne har status af oprykkerhold i Superligaen.

Sidste sæson var nemlig første gang, de var ude af Superligaen, siden den blev indført i 1991, men de rykkede op igen med det samme i kraft af en andenplads efter Sønderjyske.

En geografisk vigtig oprykning for både det nordlige og sydlige Jylland i en tid, hvor hovedlandet også mangler en klub som Esbjerg i det vestjyske.

Begge oprykkere har haft en svær start, så det var vigtigt for AaB, at Mads Bomholt i sidste runde scorede et sejrsmål i 94. minut mod Lyngby, for inden havde nordjyderne tabt tre kampe i træk med en score på 0-9.

Facit er nu ni point efter otte kampe, og AaB er de eneste – ud over evigt tabende Vejle – som endnu ikke har spillet uafgjort.

Torsdag aften tankede AaB yderligere selvtillid med en sikker pokalsejr på 4-1 mod Fredericia, som p.t. er blandt bejlerne til oprykning fra 1. division. Desværre for AaB udgik Oliver Ross dog med en skade midt i 1. halvleg.

Siden sidst
Sidst vi mødte AaB var pokalfinalen i maj 2023, og der er sket meget, siden daværende cheftræner Oscar Hiljemark sendte disse 11 på banen til pokalfinalen:

Nico Mantl – Kasper Jørgensen, Lars Kramer, Rasmus Thelander, Daniel Granli – Pedro Ferreira, Malthe Højholt, Iver Fossum – Younes Bakiz, Nicklas Helenius, Lucas Andersen

Kun Jørgensen, Kramer og Helenius er stadig i truppen, men blandt finale-reserverne er Sebastian Otoa der også stadig. Han blev dog skadet mod Lyngby og er ude i flere uger.

Til sammenligning har vi dog heller ikke mange tilbage fra finaletruppens 20 spillere, hvor vi indledte med Grabara – Jelert, Vavro, Lund, Sørensen – Falk, Clem, Claesson – Larsson, Haraldsson, Diogo, og på bænken sad Johnsson, Diks, Johannesson, Daramy, Mukairu, Ankersen, Karamoko, Stamenic og Roony.

Jordan Larsson
Jordan Larsson i pokalfinalen i 2023. Foto: Gaston Szerman, FCK.DK


Indbyrdes statistik
Løverne har vundet de seneste seks kampe mod AaB (heraf fire i Aalborg), og AaB har i mange år haft det svært i Parken.

Det lykkedes dem at vinde i efteråret 2020 i den første af de to kampe, hvor Hjalte Nørregaard vikarierede mellem Ståle Solbakken og Jess Thorup, men ellers vandt de senest en Superligakamp i Parken i maj 2007 - og så vandt de jo også pokalfinalen i 2014…

I alt har vi mødt AaB 95 gange i Superligaen – det overgås kun af 108 kampe mod Brøndby, og herefter følger AGF med 91 kampe og OB med 90.

Masser af aktiviteter på mandag
Husk at der allerede kl.15.30 er CPH Playday i Fælledparken uden for D-tribunen - læs mere her.

Til selve kampen markerer vi, at det igen er Veteran Match, og vi fokuserer også på vores nye partnerskab med Røde Kors og deres store landsindsamling den 6. oktober.

Kort før kickoff byder vi også officielt velkommen til German Onugkha og Pantelis Hatzidiakos.

>> Find billetter til AaB-kampen her