Træning i Parken

Kampdag: FCK-Jagiellonia Bialystok

Kampdagsquiz - se svarene nederst i artiklen
1. Hvilke af disse fem Conference League-klubber kommer fra hvilke lande?
Klubber (alfabetisk): Albpetrol Patos, Backa Topola, Borac Banja Luka, Noah, Petrocub Hincesti
Lande (alfabetisk): Albanien, Armenien, Bosnien-Hercegovina, Moldova, Serbien.

2. Magnus Mattsson, Elias Achouri og Oliver Højer har hver scoret ét mål i de europæiske klubturneringer - og alle i Parken. Men mod hvem?

3. Hvilke polske spillere har repræsenteret F.C. København?

4. Hvad hedder den højeste række i polsk fodbold?

5. Hvilke to hold tabte Jagiellonia til i denne sæsons europæiske kval.kampe?

Træning i Parken
Foto: Gaston Szerman, FCK Media


Særlige adgangsveje
Alle FCK-fans skal anvende Øster Allé eller Fælledparken, uanset hvilken tribune, man har plads på. Det vil ikke være muligt at ankomme via Gunnar Nu Hansens Plads, og det samme gælder, når man skal hjem efter kampen.

De ca. 600 Jagiellonia-fans har D-tribunen og ankommer via Gunnar Nu Hansens Plads.

>> Læs mere her


Basaksehir og Rapid "tyvstartede" i stærk pulje
To af de hold, som vi møder senere i ligafasen, spillede allerede onsdag aften, da Rapid Wien vandt 2-1 ude over Istanbul Basaksehir. Om det er godt eller skidt må tiden vise, for vi konkurrerer jo ikke kun med dem, men med alle holdene i ligafasen, men Neestrup kaldte vores seks modstandere for en stærk "pulje", da han blev spurgt om det på onsdagens pressemøde.

"Det er en stærk pulje, og der er ingen walkovers i vores seks kampe. I nogle kampe er vi større favoritter og i et par måske en lille underdog."

"Torsdag er vi små favoritter, omkring 55/45, mod et godt polsk hold med et snit på lidt over to point pr. kamp i ligaen, og jeg vurderer, at selv om de ikke har samme spillestil som Rakow, så har de samme niveau, og dem spillede vi to lige kampe mod for et år siden."

Jacob Neestrup
Foto: Gaston Szerman, FCK Media


Formstærke hold
Begge aftenens hold har fire sejre i bagagen fra de seneste fem kampe, efter at de havde overstået de europæiske kval.kampe i august.

Begge vandt lige inden landskamppausen og tabte den første kamp efter pausen til ligaernes respektive tophold (FC Midtjylland henholdsvis Lech Poznan), hvorefter begge vandt sine tre kampe i sidste uge.

Begge hold ligger nu nummer 2 efter 10 kampe - Jagiellonia med 21 point, fire point efter Lech. og vi med 20 point, fire efter FC Midtjylland. Vi har dog en bedre målscore (19-11) end Jagiellonias (17-16).

Træning i Parken
Foto: Gaston Szerman, FCK Media



Jagiellonia: Vi har intet at tabe
Ligesom Jacob Neestrup glæder sig over den fremgang, vi har haft på det seneste, så glæder Jagiellonias cheftræner Adrian Siemieniec sig også over deres gode resultater på det seneste.

“Vi har fået selvtillid efter den seneste periode i ligaen, men med al respekt for de hold, vi har mødt, så er det her en modstander af en helt anden kaliber,” sagde han og henviste blandt andet til FCK’s Champions League-meritter de seneste sæsoner.

“Vi er et godt sted lige nu og har intet at tabe. Vi er ikke favoritter, og presset er ikke på os, og måske er det godt, at den sværeste modstander kommer i starten.”

Siemieniec og hans stab har selvfølgelig læst på lektien og kender vores spillestil:

“De har kvalitet på alle positioner, og især på kanterne, og de spiller med høj intensitet i deres pres,” sagde han og fortalte også, at de stadig må undvære den portugisiske midtbanespiller Nené, men ellers har alle til rådighed.

Foto: Torkil Fosdal, FCK Media


Irske og engelske dommere
Dommer: Rob Harvey, Irland
Linjedommere: Wayne McDonnell & Robert Clarke, begge Irland
Fjerdedommer: Rob Hennesy, Irland

VAR & A-VAR: Michael Salisbury & Timothy Wood, begge England

36-årige Rob Harvey fra Dublin har været FIFA-dommer siden 2016.

Vi har to gange før haft irsk dommer til en europæisk kamp. Patrick Kelly dømte UEFA Cup-kampen ude mod Slovan Bratislava den 13. september 1994, og Alan Kelly dømte Europa League-gruppekamp ude mod PSV den 22. oktober 2009.

Kort og karantæner
Karantæne og karantænefare: Ingen

TV
Du kan se kampen på Disney+

Svar på kampdagsquiz
1. Albpetrol Patos fra Albanien, Backa Topola fra Serbien), Borac Banja Luka fra Bosnien-Hercegovina, Noah fra Armenien, Petrocub Hincesti fra Moldova
2. Mattsson: hjemme mod Man. City, 13.02.24, Achouri: hjemme mod Breidablik, 02.08.23, Højer: hjemme mod FCB Magpies, 01.08.24
3. Kamil Grabara og Kamil Wilczek
4. Ekstraklasa
5. Bodø/Glimt (Champions League Q3) og Ajax (Europa League-playoff)

(Kilder: fck.dk, nipserstat.dk, uefa.com, sport.tvp.pl)