Parken

Disciplinærinstansen straffer hændelser ved kampen mod AaB

F.C. København har modtaget kendelsen fra Fodboldens Disciplinærinstans på baggrund af hjemmekampen mod AaB, hvor der blandt andet blev kastet med antændt pyroteknik og fremvist banner med en navngiven politimand på B tribunen.

F.C. København straffes med lukning af capo-tårnet til hjemmekampen mod Vejle Boldklub den 18. oktober, bøde på 200.000 kr. og en betinget frakendelse af retten til helt eller delvist at spille med tilskuere på B tribunen i Parken.

Sker der i løbet af de næste 12 måneder lignende overtrædelser af Divisionsforeningens cirkulære om sikkerhed og orden på stadion, skal F.C. København altså spille førstkommende hjemmekamp i 3F Superligaen helt eller delvist uden tilskuere på B-tribunen.

Ved hjemmekampen mod AaB blev der afbrændt 49 stk. pyroteknik samt kastet med 3 stk. antændte romerlys, hvilket betragtes som en skærpende omstændighed i udmålingen af straffen.

”Vi har modtaget Disciplinærinstansens kendelse med stor ærgrelse. Det er voldsomme sanktioner, men vi accepterer dem, fordi adfærden ved seneste hjemmekamp var aldeles uacceptabel. Vi tager klart afstand fra den opførsel,” oplyser F.C. København.

Fodboldens Disciplinærinstans har ved sanktionsfastsættelsen blandt andet lagt vægt på antallet af indberetninger vedr. F.C. København samt forseelsernes karakter og omfang.