Mohamed Elyounoussi

Før FCK-Randers: Nr. 1 og nr. 2 mødes i Parken

Når F.C. København på søndag kl. 16 får besøg af Randers FC, er det – inden de øvrige kampe i tredje spillerunde - Superligaens nummer 1 og 2, der tørner sammen.

Kronjyderne indledte sæsonen med at vinde 3-2 i Vejle og slog senest Viborg 3-1 hjemme i Randers.

I sæsonpremieren var det tæt og spændende til det sidste, da vejlenserne udlignede til 2-2 kort før tid, inden Tammer Bany scorede sejrsmålet i tillægstiden.

I søndags slog Randers lokalrivalerne fra Viborg, men cheftræner Rasmus Bertelsen var ikke helt tilfreds med sit holds udtryk, især før pausen.

”Det skal jo også siges, at det er mange nye folk, vi har med at gøre. De har jo ikke set Viborg spille særlig mange gange, selv om vi har vist dem en del video i løbet af ugen,” sagde han til bold.dk.

”Det var en meget svær og hektisk kamp, vi kunne ikke få det hele til at fungere. Men vi var utrolig skarpe på de muligheder vi fik,” sagde Simen Nordli til randersfc.dk.

Det var tre af Randers’ nye spillere, der scorede målene mod Viborg, franske Florian Danho, jamaicanske Norman Campbell og australske Mohamed Touré.

Til- og afgange
Tilgange:
Paul Izzo, Melbourne Victory
Florian Danho, Stade Lausanne
Christian Østergaard, VfL Wolfsburg
Mohamed Touré, Stade de Reims
Abdul Hakim Sulemana, Olympique Lyon
Nikolas Dyhr, St. Louis City
Mike Themsen, U19
Benjamin Clemmensen, U19

Afgange:
Patrik Carlgren, kontraktudløb
Mikkel Kallesøe, AC Horsens
Jeppe Kudsk, FC Fredericia
Mads Albæk, SC Weiche Flensburg
Marvin Egho, AC Horsens
Muamer Brajanac, Vålerenga
Mustapha Ubandoma, IK Start (udleje)
Lasso Coulibaly, FC Nordsjælland (lejeophør)
Mohammed Fuseini, Sturm Graz (lejeophør)

Randers’ preseason
29.06 2-3 FC Nordsjælland
03.07 1-3 Viborg FF
10.07 2-1 Arka Gdynia (Polen)
13.07 3-1 Hansa Rostock (Tyskland)

Indbyrdes statistik
Det er kun lidt over en måned, vi senest mødte Randers i Europa Playoff i Parken, hvor vi vandt 2-1. En kamp, der ikke tæller med i de officielle Superliga-statistikker.

Det var første sæson siden 19/20, hvor vi vandt alle kampe mod Randers i en sæson. I sæsonerne 20/21, 21/22 og 22/23 var Randers sammenlagt bedst med 6 sejre, 1 uafgjort og 5 FCK-sejre.

I Parken er den samlede statistik dog klart i vores favør med 20 sejre, seks uafgjorte og fem nederlag, siden vi mødtes første gang for 20 år siden, da Randers rykkede op i Superligaen i sommeren 2004.

>> Find pladser til Randers-kampen her