Orri Óskarsson

Fokus på Viborg FF

Søndag kl. 16 kommer Viborg FF på besøg i Parken med kun ét point på kontoen efter de første fire runder.

Inden denne runde havde ingen hold ellers scoret flere mål end viborgensernes otte, men de har selv lukket tre mål ind i hver kamp, og deres ene point holder dem kun over stregen på bedre målscore end Sønderjyske.

I det offensive har Viborg ”spillet til mere” og var allerede i sæsonpremieren tæt på tre point mod Brøndby i 3-3-kampen med tre mål i tilllægstiden, men tabte siden 1-3 i Randers, 2-3 i Silkeborg og senest 2-3 hjemme mod AaB.

Sidste år lå Viborg nr. 6 efter fire runder, men det blev en sæson på det jævne, hvor de længe lå omkring 8.-10. pladsen og kun én gang prøvede at vinde to kampe i træk. En omvæltning fra den fine 21/22-sæson, hvor de længe lå på medaljeplads, men mange af de bærende kræfter er også forsvundet siden dengang.

Før denne sæson har cheftræner Jakob Poulsen – som overtog fra Jacob Friis sidste efterår – endnu ikke fået mange nye spillere til truppen, men sportschef Mads Agesen har udtalt, at de stadig har gang i flere ting.

Foreløbig er keeper Oscar Hedvall kommet fra FC Midtjylland, men Lucas Lund er stadig førstevalg, og ellers har Viborg mest fået spillere tilbage fra udleje samt lavet en fast aftale med Isak Jensen, der sidste år var på lån fra Louisville.

Pre-season resultaterne så pæne ud, for efter 0-1 til Haugesund slog de både Randers, AaB og polske Arka Gdynia.

>> Find pladser til Viborg-kampen her

Indbyrdes kampe
Søndag står Viborg over for et FCK-hold, som ikke blot vil have de tre point, men også gerne vil revanchere sig for det spillemæssige indtryk fra hovedparten af Banik-udekampen i torsdags.

Hvis man kun vurderer kampen ud fra historikken, så ser det svært ud for viborgenserne, som ikke har slået os i Parken i over 20 år – senest var den 28. marts 2004, og det var blot anden gang det lykkedes.

Siden har vi taget 11 sejre, og tre er endt uafgjort – og i halvdelen scorede Viborg ikke, og i den anden halvdel kun ét mål pr. kamp.

>> Tilskuerinfo

Husker du Vavro-drønet, sidst Viborg var i Parken? Foto: Anders Kjærbye, FrontzoneSport