Betis-FCK: Dagen derpå

Hjemrejse fredag
De 45.702 tilskuere kom imponerende hurtigt ud af Estadio Benito Villamarin ved 23-tiden, for der gik ikke mange minutter efter slutfløjtet, før man kun kunne se og høre vores fans oppe i kurven, som hyldede spillerne efter den stærke præstation nede på banen.

FCK-fans i Sevilla
Foto: Gaston Szerman, FCK Media


Det blev dog et stykke over midnat, før spillerne forlod stadion, og for en gangs skyld hastede det ikke med at komme i lufthavnen og nå et fly, for truppen skulle blive og overnatte på hotel Eurostars Torre Sevilla og flyver først hjem i eftermiddag.

En flagermus i omklædningsrummet skal ikke have hele skylden for, at det trak lidt ud, men der hang faktisk én derinde, da spillerne kom ind efter kampen, så en fra staben måtte først ind og fange den i et håndklæde.

Men det ødelagde ikke humøret og glæden over, at vi for tredje gang fik point med hjem fra en udekamp i Spanien. Vi har endnu en sejr til gode, men spillede også 1-1 på Mallorca (2003) og i Valencia (2008).

Fredag formiddag har spillerne en kort ”restitutions-seance” på hotellet, inden der er busafgang til lufthavnen og flyafgang kl. 12.00 med forventet ankomst i København ved 15.40-tiden.

Thomas Delaney
Foto: Gaston Szerman, FCK Media


Kort tid til Derby, men ikke rekordkort
Der er talt meget om, at der er kort tid til søndagens ude-Derby, som jo har kickoff allerede kl. 12.00.

Det er der også, men det er ikke den korteste afstand, vi har haft mellem to kampe. Det var i 2019, da vi torsdag den 28. november mødte FC Lugano på udebane med kickoff kl. 21, og søndagen efter spillede Derby i Parken kl. 11.45 (vi vandt henholdsvis 1-0 og 2-1). Dengang var der 60 timer og 45 minutter, hvis vi går ud fra, at kampen i Schweiz sluttede kl. 23.00.

Denne gang har vi 62 timer, fordi vi får en time ekstra, når vi går over til vintertid natten mellem lørdag og søndag.

Diks om straffesparket
”Jeg så, Corner var klar til at få bolden, og jeg ville prøve at spille en 1-2, men min aflevering til ham blev ikke så god. Men han var god til at spille den tilbage lidt dybere, og så tror jeg, at Bellerin var lidt i tvivl om, hvad han skulle gøre, for han havde ryggen til mig, og da jeg spillede bolden, så tacklede han mig, så jeg faldt.”

>> Læs mere om Diks’ flotte straffestatistik her

Kevin Diks
Foto: Gaston Szerman, FCK Media

 

Vores kommende modstandere
Vores næste modstander i Conference League-ligafasen er Istanbul Basaksehir, som vi møder i Parken torsdag den 7. november, kl. 21.00.

De fik ørerne i maskinen i går, da de tabte 1-5 ude mod NK Celje, som jo er Benjamin Verbics tidligere klub i Slovenien. Basaksehir tabte også deres første kamp, 1-2 hjemme til Rapid Wien.

Den 28. november møder vi Dinamo Minsk (på neutral bane i Aserbajdsjan og uden tilskuere), og de er også uden point efter 0-1 i Helsinki mod HJK - og tidligere 1-2 “hjemme” mod Hearts.

I går sluttede det dramatisk, da netop indskiftede Meinichenko begik straffe i 81. minut (hånd på bolden), men finnerne brændte, men førte stadig 1-0. I stedet brændte Dinamo en stor chance og fik også bolden i mål i tillægstiden, men det blev annulleret.

Hearts, som har det svært i bunden af den skotske Premiership, vandt 2-0 hjemme over Omonia Nicosia og har max-point i ligafasen, da de som nævnt også slog Minsk i deres første kamp.

Rapid Wien har også seks point for to kampe, efter de hjemme slog armenske FC Noah 1-0 og let kunne have vundet større.
 

Kampstatistik

Kampstatistik