Amin Chiakha

Future Cup: 5-2-sejr i Silkeborg

EM-succes
U17- og U19-ligaerne ligger stille på grund af U17-EM, hvor landsholdet i dag spillede sig i semifinalen ved at slå Tjekkiet efter straffesparks-konkurrence, hvor Tobias Breum-Harild snuppede et tjekkisk forsøg, og Oliver Højer scorede det femte og sidste for danskerne.

Oliver og Graham Ankamafio kom ind fra bænken, mens Roberto Risnæs startede inde sammen med Tobias, og Jonathan Moalemrblev på bænken i gag.

Samtidig drog deres holdkammerater til Silkeborg for at afvikle en af de udsatte kampe i Future Cup med en blandet U19- og U17-trup. Hjemmeholdet stillede også med spillere fra deres talentafdeling, så det var nogenlunde lige vilkår.

To hurtige mål
Morten Bisgaard havde denne gang valgt en 3-4-3-formation, som U17 også benytter en del. Vi fik en perfekt indledning på kampen med en scoring allerede i fjerde minut, da Julius Emefile headede et indlæg præcist ned til Amin Chihkha, som scorede fra kanten med et fladt, velplaceret skud.

Bare minuttet efter udlignede Silkeborg dog, da Emil Kjer gik sejrrigt ud af en duel i vores felt efter et indlæg fra højre og bankede bolden op under overliggeren.

De næste ti minutter havde Silkeborg flere store chancer til at komme foran, men Filip Versterre reddede fremragende, når de ikke selv skød forbi.

På det tidspunkt lignede det ikke en sikker FCK-sejr, for det var ikke meget, vi skabte offensivt, men til gengæld havde vi den effektivitet, som hjemmeholdet manglede.

Midt i halvlegen sad en kontra nemlig lige i skabet, da Hunor Vajk Németh førte bolden op og spillede Tamás Szücs i højre side, og på hans flade tværpasning satte Amin Chiakha foden på og styrede bolden i nettet.

Resten af halvlegen var mere jævnbyrdig, selv om hjemmeholdet nok var mest på bolden, men Amin havde blandt andet en udmærket skudchance fra kanten af feltet, som han sendte lige over Silkeborg-målet.

Den målfarlige forward fik desværre et skrub lige inden pausen og udgik, og i stedet rykkede Julius Emefile ind på 9'er-pladsen, Tchicamboud rykkede fra venstre til højre, og Galdur Gudmundsson kom ind fra bænken på venstre kanten. Desuden kom David Katlego ind for Nicolai Blicher.

FCK klart bedst efter pausen
Islændingen brugte kun seks minutter på banen, før han øgede til 3-1 efter et fornemt opspil helt nede fra eget felt. Hunor førte bolden op og spillede Tchicamboud i feltet, hvor han rundede keeperen og slog den på tværs til Tristan Andrew i modsatte side, og med køligt overblik serverede han et perfekt oplæg til Galdur, som bankede bolden ind.

5-6 minutter senere var det Tamás Szücs, der drev bolden ned mod Silkeborg-feltet og spillede Tchicamboud i feltet, og på hans afslutning fra spids vinkel slog keeperen bolden op på undersiden af overliggeren, og det lignede umiddelbart ikke, at den var over stregen, inden Julius Emefile kom først på returbolden og prikkede den i mål.

Silkeborg havde ikke så meget at byde på i den periode, men en reducering tyve minutter før tid tændte et lille håb. Vi gjorde dog hvad vi kunne for hurtigt at slukke det igen, og da der manglede et kvarters tid havde vi haft chancer nok til at tale om tenniscifre.

Det blev dog "kun" til et mere, men til gengæld et spektakulært et af slagsen, da vores norske U17-kantspiler, Liam West, strøg afsted i højre side, trak ind i banen forbi en modstander og hamrede bolden op i det nærmeste målhjørne.

Han og Frederik Petersen havde i 2. halvleg gjort U17-holdkammeraterne Aske Bang og Julius Emefile selskab på banen, så vi sluttede kampen med Versterre - Glindtvad, Bang, Halsgaard - Petersen, Andrew, Clasen, Katlego - West, Emefile, Gudmundsson

Der er planlagt endnu en Future Cup-kamp onsdag den 12. juni ude mod OB, mens den sidste kamp mod FC Nordsjælland er aflyst.

Inden da har U19 to opgør i U19-ligaen, på lørdag den 1. juni kl. 12.30 i Haderslev og på tirsdag den 4. juni kl. 13.00 hjemme mod Vejle.