Andreas Cornelius

Kampreferat: Sent sejrsmål på en "Corner classic"

Til vores turneringskamp nr. 1.500 stillede vi med samme hold som i de to seneste Superligakampe efter at have roteret en del i torsdagens pokalkamp mod HB Køge: Trott – Gocholeishvili, Pereira, Hatzidiakos, Diks – Elyounoussi, Lerager, Delaney, Achouri – Mattsson, Onugkha.

Vejles nye cheftræner, Mihai Teja, skiftede fire (N’Gbakoto, Kirkegaard, Juwara og Yeboah for Barry, Gammelgaard, Emmanouilidis og AK Jacobsen) og indledte med: Vekic – Hujber, Jensen, Provstgaard, Elvius – Kirkegaard, Hetemi, Lauritsen – N’Gbakoto, Yeboah, Juwara.

Energisk Vejle-start
Hjemmeholdet kom energisk og aggressivt ud til kampen, og efter ti minutter brændte det lidt på foran Nathan Trott, da han ikke kunne holde et hjørnespark, men den liggende Emmanuel Yeboah kunne ikke komme til at afslutte, så vi slap med skrækken.

Det gjorde Vejle også kort efter, da Ivan Vekic boksede et hjørnespark ud af feltet, hvor Elyounoussi tæmmede bolden og sparkede den på overliggeren!

Spillet bølgede frem og tilbage, indtil vi så småt fik overtaget efter 15-20 minutter, og midt i halvlegen krævede det en mirakuløs refleksredning fra Vekic for at forhindre Delaney i at heade os foran på et Gocholeishvili-indlæg fra højre.

Giorgi Gocholeishvili

To på træværket
Heller ikke i aften lykkedes det os at komme tidligt foran, men det var meget tæt på igen efter 35 minutter, da Elyounoussi headede et fint Achouri-indlæg på trekantsammenføjningen.

Vi fortsatte dominansen frem mod pausen og tillod på intet tidspunkt Vejle at blive farlige, og de havde ikke en eneste afslutning i 1. halvleg, for når de en gang imellem kom over midten med bolden, så bremsede vi dem effektivt, inden de kom op på den sidste tredjedel.

I den anden ende kneb det bare lidt med skarpheden, selv om slog mange indlæg, især fra Achouri og Diks i venstre side, og også kom til et par afslutninger, som dog ikke var nær så farlige som Elyounoussis to på træværket.

Elias Achouri

Bagud i første minut
For syvende gang af ti mulige gik vi til pausen med et clean sheet, men det holdt kun ét minut af 2. halvleg… Gabriel må tage målet på sin kappe, da han blev overrumplet af Yeni N’Gbakoto uden for vores felt og prikkede bolden til siden, hvor Kristian Kirkegaard opsnappede den, gled godt af på Hatzidiakos' forsøg på at tackle og udplacerede Nathan Trott.

Ikke lige det vi havde brug for, og de seneste fem gange i sæsonen, hvor vi er kommet bagud, har vi ikke formået at vinde… denne gang var der dog en hel halvleg til at vende det, og der gik ikke lang tid, før vi genfandt den dominerende rolle, vi hidtil havde haft i kampen.

Onugkha headede lige på keeperen på et Achouri-indlæg, og Delaney skruede et skud forbi det lange hjørne, inden Neestrup sendte Cornelius på banen i stedet for Onugkha – og til at servicere ham fra venstre side kom Marcos Lopez ind i stedet for Gabriel, hvorefter Diks gik ind i centerforsvaret.

Marcos Lopez

Diks-udligning på straffe
Inden de nåede at røre bolden, blev Gocholeishvili dog overspillet ude i siden, så Musa Juwara strøg til baglinjen og slog et giftigt fladt indlæg, som N’Gbakoto styrede tæt forbi forreste stolpe. Men det var vist også Vejles sidste afslutning i kampen, og to minutter efter bragte vi balance i regnskabet.

Lundrim Hetemi rev så meget og længe i Lukas Lerager under et indlæg i feltet, at dommer Jonas Hansen pegede på 11-meter-pletten, og igen var Kevin Diks sikkerheden selv og sparkede bolden fladt ind ved Vekic’ højre stolpe, mens keeperen gik til den anden side.

Kevin Diks

Fem minutter efter fik vi endnu en stor dødbold-mulighed, om end ikke lige så stor som et straffe, da Elyounoussi blev nedlagt et par meter uden for feltet, men Magnus Mattsson skruede frisparket lige over mål.

Vi arbejdede tålmodigt videre, og kort efter at Viktor Claesson havde afløst Magnus Mattsson, slap Cornelius fri i feltet i 73. minut, men kom for tæt på Vekic, som parerede hans forsøg på at chippe bolden ind.

Corner classic
Frem mod det 80. minut havde vi en række hjørnespark og indlæg, men selvfølgelig føltes det som om, minutterne tikkede lidt for hurtigt afsted, men der var udsigt til en del tillægstid, og vi skulle også bare tænke tilbage på torsdag aften i Herfølge, hvor tålmodigheden blev belønnet til sidst.

Det blev den også i dag, for i 85. minut strøg Lopez til baglinjen og slog et perfekt indlæg til bageste stolpe, hvor Cornelius kom buldrende, steg til vejrs og sparkede bolden i mål med hovedet, for nu at citere Thomas Delaneys beskrivelse af målet bagefter.

Det var ganske enkelt en ”Corner classic”, som vi har set det mange gange gennem årene, og som vi alle har længtes efter at se igen. Om han var glad? De kunne have slukket lysanlægget på stadion, uden at nogen havde opdaget det…

Sejren kørt hjem
Men der var jo lige 10-12 minutter endnu, som skulle overstås uden flere ulykker, og det bidrog Froholdt til med sit vanlige arbejdsraseri, da han afløste Achouri. Ud over at vi klogt og dygtigt holdt bolden langt væk fra eget felt, så havde både Corner og Lerager muligheder for at udbygge føringen.

Vejles eneste håb var at udnytte et hjørne i femte tillægsminut, men det førte ikke til andet, end en stor københavnsk kontrachance, hvor Juwara var nødt til at fælde Froholdt uden for feltet og indkassere Vejles sjette gule kort i kampen.

Hvad værre var for den hårdt prøvede traditionsklub, så tabte de for ellevte kamp i træk denne sæson (10 i ligaen og en i pokalen), så der er nu syv og otte point op til Lyngby og Sønderjyske, mens vi fastholdt andenpladsen i tabellen med fire point op til Midtjylland.