Tristan Panduro

U19: Ærgerligt 1-2-nederlag i Aalborg

U19 stillede stærkt op i eftermiddagens U19-ligakamp i Aalborg, hvor både Oliver Højer og Amin Chiakha fra A-truppen var med fra start, eftersom pokalkampen i torsdags udviklede sig, så de ikke fik de indhop, som de nok havde håbet på.

I målet sæsondebuterede Tobias Breum-Harild til sin blot anden U19-kamp (han debuterede i foråret ude mod AGF), men stod jo blandt andet alle kampe for U17-landsholdet til EM-slutrunden i maj-juni.

AaB, som havde indledt sæsonen med to nederlag og to uafgjorte, dominerede dog fuldstændig det første kvarter og havde flere farlige afslutninger, som enten gik forbi, eller som Breum-Harild tog sig godt af.

Først efter et kvarters tid kom vi op og spille på deres halvdel, men så sad vi til gengæld solidt på spillet de næste ti minutter, men uden at komme til andre afslutninger end et Nicolai Blicher-skud fra kanten af feltet, som gik over mål.

Omkring den halve time kom AaB ind i kampen igen og var tæt på at komme foran efter en kontra i venstre side, men afsluttede tæt forbi fjerneste stolpe.

Siden var kampen ret lige og begivenhedsløs, indtil AaB kom foran i 42. minut, da Bertram Skovgaard blev spillet fri i højre side af feltet og dundrede bolden op i det modsatte hjørne - efter et angreb, som vi dog kunne og burde have bremset længe før.

Seks minutter efter pausen fik vi en stor kontrachance, men Tristan Panduro fik ikke bolden med ind i feltet på Nicolai Blichers fremlægning.

Panduro kom ind fra 2. halvlegs start sammen med Waylon Renecke i stedet for Hunor Nemeth og Brandon Llana, og allerede i slutningen af 1. halvleg kom Neo Jönsson ind for Jonathan Moalem.

Efter en ellers lige indledning på 2. halvleg, tog vi mere og mere over, og efter en lille times tid var vi centimeter fra 1-1, da Oliver Højer sparkede på stolpen.

Kort efter kom Liam West ind for Amin Chiakha, og vi fortsatte med at trykke AaB godt tilbage, men havde stadig svært ved at komme til afslutninger, og en håndfuld hjørnespark førte heller ikke til noget.

Men drengene blev tålmodigt ved, og 20 minutter før tid blev det belønnet, da Oliver Højer drev bolden frem nede fra egen banehalvdel og overlod den til Tristan Panduro uden for AaB-feltet. Han trak sig godt fri, og fra kanten af feltet sparkede han bolden ind med et tørt og præcist venstrehug.

Det var absolut også fortjent, som kampen havde udviklet sig, og det var ikke langt fra, at Neo Jönsson og også havde bragt os foran, men AaB-keeperen sikrede sig bolden i sidste øjeblik.

Men i stedet fandt AaB nye kræfter og var tæt på at score, efter en kontra, hvor vi ikke clearede indlægget godt nok, men afslutningen gik tæt forbi mål.

Den advarsel virkede dog ikke, for få minutter efter udnyttede hjemmeholdet en hurtig omstilling til at score sejrsmålet. De opsnappede en bold nede foran eget felt og spillede sig for let over midten og stak bolden i dybden, hvor Skovgaard løb fri og lobbede bolden over Breum-Harild.

En nordjysk forsvarsfejl var ved at give Liam West en gratis chance, men selv om vi gik over til 3-4-3, da Graham Ankamafio mod slutningen afløste Hjalte Bidstrup, så lykkedes det ikke for alvor at lægge pres på AaB og komme til den chance, der kunne give uafgjort og straffekonkurrence.

Dermed fik AaB sæsonens første sejr i femte forsøg, mens vi skuffende står med to sejre og to nederlag efter sæsonens fire første kampe. Første mulighed for revanche er på lørdag kl. 12.00, når vi får besøg af Esbjerg på Nummer 10.