Oliver Højer

U19 vandt 3-2 i Vejle

På to mål af Oliver Højer og et af Roberto Risnæs vandt U19 i dag 3-2 i Vejle efter 3-1 ved pausen.

Det var holdets tredje udekamp i Jylland på en uge, og efter to uafgjorte lykkedes det denne gang at få tre point med hjem, ikke mindst i kraft af en stærk 1. halvleg.

Vi fik en god start på kampen og viste, at vi gerne ville dominere spillet, og det kom vi også til i store dele af 1. halvleg.

Allerede efter et kvarter kunne vi være kommet foran efter en hurtig kontra, hvor Roberto Risnæs spillede Amin Chiakha helt fri tæt under mål, men hans afslutning gik over Vejle-målet.

I stedet skulle vi hen til midten af halvlegen, før det første mål kom. Hunor Vajk Németh så, at Oliver Højer var klar til et dybdeløb, og på hans præcise fremlægning løb Oliver fri af Vejle-forsvaret og sparkede bolden fladt ind i det lange hjørne.

Siden fulgte endnu et par gode chancer, efter boldtab af et usikkert Vejle-forsvar, men bedst som det trak op til 2-0, slog de til med et hurtigt opspil i venstre side, og tæt under mål udlignede Bright Appiah til 1-1.

Vi svarede hurtigt igen, da Roberto Risnæs sendte bolden i Vejle-målet, men flaget gik for offside, men i 33. minut kom han på tavlen efter en fremragende kontra. Liam West spillede ind til Hunor Vajk Németh, der med en førstegangsaflevering sendte Hjalte Bidstrup afsted i højre side.

Amin Chiakha lod som om, at han ville afslutte på Hjaltes flade indspil i feltet, men lod i stedet bolden passere til den helt fri Roberto, der gjorde arbejdet færdigt.

Roberto Risnæs
Roberto Risnæs har scoret til 2-1. Foto: Judit Wacha

Fem minutter senere scorede Oliver for anden gang, da fik bolden af Roberto på kanten af Vejle-feltet, tog et kort træk til højre og bankede den fladt ind i det lange hjørne.

En fuldt fortjent pauseføring på 3-1, der også kunne have været større.

2. halvleg
Vejle indledte 2. halvleg med at brænde en stor chance, og det blev en mere jævnbyrdig halvleg, som udviklede sig til, at Vejle havde bolden mere og mere, men uden at komme til flere chancer.

Efter en lille times tid kom Tristan Andrew ind for Oliver Højer og overtog den defensive midt fra Hunor, som i stedet rykkede ud på en af de offensive pladser.

Uheldigvis måtte William Glindtvad kort efter udgå med en skade og blev erstattet af Brandon Llana, og for ikke igen at blive "fanget" i, at man kun har tre udskiftninger efter pausen, så blev Neo Jönsson også erstattet af Galdur Gudmundsson.

Det var en relativt jævnbyrdig og chancefattig affære, men som halvlegen skred frem, var Vejle mere og mere på bolden, og vi havde en periode med alt for mange boldtab på egen halvdel, inden vi fik bedre styr på tingene igen.

Knap 20 minutter før tid foretog vi de sidste udskiftninger, David Katlego og Tristan Panduro for Nicolai Blicher og Hunor Vajk Németh, og mod slutningen havde vi flere udmærkede tilløb til chancer, og kom også til en stor chance, da vi tog hul på tillægstiden.

I stedet blev det hjemmeholdets Anton Klaster, der i en sidste Vejle-offensiv reducerede til 3-2, men heldigvis så sent, at det ikke blev til mere.

Nu venter der på tirsdag kl. 16.30 en Future Cup-kamp mod FC Nordsjælland hjemme på Nummer 10, og på lørdag kl. 13.30 kommer Silkeborg IF til U19-liga kamp i København.

U19 jubler efter et af målene, der sikrede de tre point i Vejle. Foto: Judit Wacha