SÆSONAFSLUTNING I FCK TALENT
FCK Talent holdt onsdag aften sin årlige sæsonafslutning, hvor alle ledere, trænere, spillere, forældre og samarbejdspartnere fra U14-U19 var samlet i KB’s pejsesal.

Den fælles afslutning blev indført i 2022 ud fra at ønske om at styrke sammenhængskraften på tværs af årgangene samle alle under ét tag og med de muligheder, det giver at forældre og samarbejdspartnere også er til stede.

Som en del af arrangementet bliver ”Årets spiller” kåret for hver af de fire årgange, og for U17 og U19, som vi dækker mest mediemæssigt, blev det henholdsvis Roberto Risnæs og Amin Chiakha.

Desuden blev Oscar Højlund og Victor Froholdt hyldet for deres debut på A-holdet i den forgangne sæson. Oscar kunne desværre ikke være til stede, men Victor blev interviewet på scenen af Christian Wilkens og fortalte om overgangen fra ungdoms- til seniorspiller, og hvordan han har tacklet det at spille både U19, Youth League, Superliga og Champions League inden for de sidste halve år, og om vigtigheden af at kunne kombinere skole og fodbold. Et af hans råd lød: Hold snuden i sporet, træn godt – både i gode og dårlige perioder.

U19
Et andet fast indslag på Talentafdelingens sæsonafslutning er et farvel til de spillere, som af forskellige årsager stopper.

Som vi allerede har fortalt, så skifter Aksel Halsgaard til AGF, og Ethan Amundsen-Day til Aston Villa. Desuden stopper Queyrell Tchicamboud, Tamás Szücs, Andreas Clasen og Filip Versterre.

U19 møder ind igen efter ferien den 15. juli, men som du kan læse her, er en håndfuld allerede i fuld vigør, da de træner med i A-holdets pre-season.

Vi fortæller mere om U19’s pre-season, når vi nærmer os at de er tilbage, men på programmet står blandt andet en træningslejr i Portugal i starten af august samt deltagelse i Otten Cup i Holland fra 15.-19. august.

U17
Fredag eftermiddag sluttede drengene sæsonen med at vende 0-2 til 3-2-sejr i Esbjerg. Vestjyderne scorede efter tre minutter af både 1. og 2. halvleg, men kort efter det andet mål reducerede indskiftede Johan Fagersted med sin første sæsonscoring.

Johan Fagersted
Johan Fagersted. Arkivfoto: Torkil Fosdal, FCK Media

Fem minutter efter udlignede Liam West til 2-2, og ni minutter før tid scorede ligeledes indskiftede Mikkel Kupijbida sejrsmålet – som også var hans første mål i sæsonen.

Mikkel Kupijbida
Mikkel Kupijbida. Arkivfoto: Torkil Fosdal, FCK Media

Tillykke til U15-spillerne Dimitri Sanits og Jamil El-Rrami, som kom ind og fik U17-ligadebut.

U17 sluttede på syvendepladsen i ligaen.

U15
U15 sluttede også sæsonen med en sejr i Esbjerg, dog først efter straffespark, idet den ordinære kamp endte 0-0.

U15 sluttede dermed på femtepladsen i ligaen, og Elvin Mehicic blev nummer to på topscorerlisten med 24 mål i de 24 kampe, hvor han var på banen.