Holdfoto

Magpies-FCK: Dagen derpå

Intet afgjort, men…
Forleden skrev vi om de forskellige scenarier for eventuelle kampe i Q3 til Conference League, hvor kampdatoerne afhænger udfaldet af andre kampe.

Baseret på gårsdagens resultater i Q2 – og stadig med det forbehold, at returkampene ikke er spillet – så tegner det nu til, at vi i Q3 møder Banik Ostrava og spiller hjemme onsdag den 7. august og ude torsdag den 15. august.

Tjekkerne vandt i går 6-0 hjemme over armenske FC Urartu, men principielt er hverken vi eller Banik kvalificeret endnu. Men da kampene ligger tæt, tillader vi os denne ”tilskuerservice” med de nævnte forbehold.

At vores hjemmekamp mod Banik Ostrava i givet fald spilles onsdag den 7. august skyldes, at Brøndby forventes at spille hjemmekamp mod Legia Warszawa torsdag den 8. august. Begge vandt i går 6-0 hjemme over henholdsvis KF Llapi fra Kosovo og Caernarfon Town FC fra Wales.

FCK-fans på Europa Point Stadium
Foto: Gaston Szerman, FCK Media


Gibraltar-pressen om kampen
"In a challenging UEFA Conference League Round Two first leg, Bruno Magpies from Gibraltar were outclassed by Copenhagen," skriver Gibraltar Chronicle, der hurtigt indså, at "it was clear that Copenhagen's experience and quality would be hard to contend with."

De konstaterer, at "Bruno Magpies will have a mountain to climb in the return fixture in Denmark", og at "they will need to find a new level if they are to challenge Copenhagen's comfortable lead."

Avisen slutter dog med en optimistisk note: "However, with the pressure now off their shoulders and few expecting Bruno’s to make a comeback this could prove also to be the Magpies best chance to shine with nothing to lose."

TV-stationen GBC talte med keeper Daley Coleing efter kampen:

"0-3 til København er ikke det værste resultat, men jeg synes alligevel godt, vi kan være lidt skuffede, hvilket også viser, hvor langt vi er kommet, og den standard vi har sat."

"Men der er plads til forbedring, for jeg synes, vi sløsede lidt for meget, og at vi på en måde gav op," lød det fra landsholdskeeperen, som stod for Lincoln Red Imps. da vi mødte dem i Parken i efteråret 2021

"Jeg vidste, hvor gode de er, men erfaringen fra den kamp hjalp alligevel ikke så meget, for det er nogle år siden med andre hold," lød det fra den 27-årige keeper, som skiftede fra Lincoln til Magpies før denne sæson.

Orri Óskarsson
Daley Coleing redder for fødderne af Orri Óskarsson i starten af kampen.


Tæt på Gibraltar-turen
Hvis ikke du har downloadet vores FCK-app, så gik du glip af vores "liveblog" fra turen til Gibraltar med en masse kort opdateringer i tekst og billeder fra onsdagen og torsdagen. Den blev nemlig ikke udgivet samtidig på fck.dk, men den kommer senere - ligesom da vi f.eks. var i Glasgow og Manchester i foråret.

Vi minder om, at selve appen er gratis, og at de almindelige artikler i appen (inklusive sådanne liveblogs) ikke kræver FCK Profil eller FCK+. Det skal du dog have for at kunne se hovedparten af det TV-content, som ligger i appen.

Afrejse fra Gibraltar torsdag aften


Falk op på to andenpladser
Rasmus Falk har nu spillet 320 kampe for F.C. København - lige så mange kampe som Hjalte Nørregaard, så de deler nu andenpladsen over flest FCK-kampe – efter William Kvists 425 kampe.

Kampen i går var også Falks nr. 76 i de europæiske turneringer, så nu deler han også andenpladsen på den liste sammen med Pierre Bengtsson, mens William nåede 90 europæiske kampe.
 

750 tilskuere – tredjefærrest nogensinde
Hvis vi ser bort fra fire europæiske kampe i 2020 ned Covid-restriktioner, så har vi kun to gange før spillet europæisk for færre tilskuere end de 750 på Europa Point Stadium i går.

FCK-fans på Europa Point Stadium


Den 2. oktober 1997 var der 200 tilskuere på Hrazdan Stadion, da vi mødte Ararat Yerevan i EC for pokalvindere (og vandt 2-0), og den 6. august 2003 var der 732 på Grawnd Nazzjonali på Malta, da vi slog Sliema Wanderers 6-0 i CL Q2.

Sidstnævnte har vi i øvrigt hidtil omtalt som Ta’Qali, men opdagede nu, at det officielle navn er Grawnd Nazzjonali, der som man næsten kan høre, betyder Nationalstadion. Det ligger bare i området Ta’Qali og kaldes derfor sådan i folkemunde.

Første FCK-søn med debut
Oliver Højer fik debut et kvarter før tid og var tæt på at krone det med en mål, men hans skruede skud prellede af på stolpen.

Oliver Højer
Oliver Højers fine afslutning tager stolpen...


>> Oliver om debuten: Det er kæmpestort!

Som Oliver fortæller i artiklen, er familien naturligvis også stolt over denne første af forhåbentlig mange milepæle i karrieren.

De fleste ved jo nok, at Oliver er søn af klublegenden Lars Højer, der fulgte med over fra B1903 i 1992, da F.C. København blev stiftet. Lars scorede som midtbanespiller hele 66 mål i 214 FCK-kampe fra 1992-99 – ikke mindst på grund af en uovertruffen evne til at sparke frispark - og han har som den eneste været ansat i F.C. København uafbrudt siden 1. juli 1992, de seneste mange år som scout.

Også Olivers storebror, Casper, har spillet i F.C. København, og var blandt andet med til at vinde U19-mesterskabet i 2011, men nåede kun trænings- og reservekamp og fik ikke seniordebut for FCK, inden han skiftede til Lyngby i sommeren 2014. 28-årige Casper Højer spiller i dag i tyrkiske Caykur Rizespor.

Mange andre tidligere F.C. København-spillere har eller har haft fodboldspillende sønner, enten i FCK-regi eller andre klubber, men Oliver er den første søn af en tidligere FCK-spiller, der får officiel FCK-debut.

Blandt de andre kan nævnes Álvaro Santos, hvis søn Gabriel Duarte Sántos p.t. er en del af vores U17-trup i Talentafdelingen, hvor Andreas Ravn Nielsen også spillede engang (søn af Michael Mio).

Ståle Solbakkens søn, Markus, har vi spillet mod et par gange i Viking og senest Sparta Prag. David Nielsens søn, Noah Holm, spiller p.t. i Rosenborg, hvor Harald Brattbakks søn, Filip, debuterede for et par år siden. Og bliver vi i det norske, spiller Piotr Harens søn, Lucas, p.t. i Kongsvinger.

Palle Petersens søn, Kenneth Emil Petersen, spillede bl.a. for AaB og OB og er i dag TV-ekspert. Benny Galls søn, Thomas Gall, har også vogtet målet i flere klubber – og der er sikkert mange flere, vi ikke lige kunne komme på.