Jubel efter scoring

Kampreferat: Total dominans på tør bane

Jacob Neestrup ændrede, som annonceret på forhånd, ikke mange pladser mandagskampen i Lyngby, kun tre nye i form af Vavro, Mattsson og Froholdt: Trott – Huescas, Vavro, Diks, Meling – Claesson, Falk, Mattsson – Froholdt, Óskarsson, Elyounoussi.

Holdfoto

Magpies skiftede to fra deres seneste udekamp mod Derry og stillede med en 5-backkæde og et hold, som givetvis var indstillet på at skulle forsvare sig det meste af kampen, hvilket også kom til at holde stik.

Efter syv minutter var Orri Óskarsson tæt på, da Magnus Mattsson spillede ham fri i feltet, men islændingen kom for tæt på keeper Dayle Coleing og prøvede i stedet at filme sig til et straffe, hvilket den portugisiske dommer Pereira straffede med et gult kort.

Orri

Minuttet efter fik Viktor Claesson chancen tæt under mål, da Coleing tabte et Huescas-indlæg, men keeperen gjorde skaden god og blokerede afslutningen.

Nathan Trott så derimod ikke bolden meget, hvis forsvaret da ikke lige tog ham med engang i mellem, men oppe i deres ende indså man snart, at det blev den forventede tålmodighedstest at nedbryde deres defensiv.

Det tørre kunstgræs gjorde det ikke nemmere, og bolden hoppede ofte helt uforudsigeligt, hvilket man blandt andet så i 12. minut, hvor en Froholdt-aflevering trods alt nåede frem til Elyounoussi på kanten af feltet, men Coleing reddede nordmandens afslutning.

Trods massivt spilovertag skabte vi ikke deciderede chancer i den næste periode, men spillerne fastholdt den koncentrerede og disciplinerede indsats.

Rodrigo Huescas

Magpies-bold på overliggeren
Efter en tiltrængt vandpause midt i 1. halvleg havde Magpies en dødbold lidt over midten, og efter en lidt mistænksom screening på Huescas, løb den store stopper, Ash Taylor, fri ved baglinjen og headede bolden ind foran mål, hvor den studsede fra overliggeren og ned foran mål. Her fik Evan De Haro fik skævt træf, da han prøvede at sparke den ind, og vi slap med skrækken.

Det var også vores eneste lille blottelse i hele kampen, og vi straffede den prompte ved at gå op og score i den anden ende.

0-1 Elyounoussi
Efter at bolden, så hurtigt som underlaget tillod det, gik fra Falk til Mattsson til Claesson til Orri, så spillede sidstnævnte den elegant indenom forsvaret, så Elyounoussi var helt fri og udplacerede Coleing så køligt, som man nu kan gøre det i 30 grader.

Mohamed Elyounoussi

Det blev også signalet til et ret tungt pres på dem i det sidste kvarter, hvor de havde store problemer med at spille sig ud, når de endelig fik bolden.

Efter 33 minutter var Rasmus Falk tæt på at flugte en nedfaldsbold i nettet efter et hjørne, men den susede tæt forbi mål, og fem minutter før pausen skruede Elyounoussi et listigt skud rundt om en forsvarer, men også lige rundt om den fjerneste stolpe.

I 44. minut havde Magpies deres eneste andet bud i kampen på en scoring, da Alex Carrascal afsluttede fra kanten af feltet, men Meling var ude og genere ham, og bolden gik et stykke forbi.

I stedet var Victor Froholdt to gange tæt på i tillægstiden. Først blev hans flade afslutning rettet af til hjørne, efter han havde tæmmet en Diks-fremlægning, og lidt efter tog han nogle gode træk i højre side af feltet og afsluttede fra spids vinkel, men tæt forbi den fjerneste stolpe.

Victor Froholdt

2. halvleg
Ét-måls-føringen var klart i underkanten, men der var ingen grund til uro, for vi var i fuld kontrol og lignede på ingen måde et hold, der ville komme i problemer.

Efter en begivenhedsløs indledning på 2. halvleg, lagde vi efterhånden tungt pres igen, men skabte ikke noget særligt i det første kvarter, men efter en times spil var Kevin Diks tæt på at kunne prikke bolden i mål, da Vavro headede en dødbold på tværs i feltet.

Mål af Claesson og Froholdt inden for et par minutter
Præcis midt i 2. halvleg kom det mål, som definitivt satte tingene på plads, da Mattsson trak ind i banen fra venstre og slog et indlæg mod fjerneste stolpe, hvor Claesson tog et godt løb, kastede sig frem og prikkede bolden ind.

Viktor Claesson

To minutter senere blev det 3-0, da en lang Diks-fremlægning snød gibraltarernes bagkæde, hvorefter Froholdt headede sig fri i feltet og lobbe bolden over den fremstormende Coleing.

Så begyndte udskiftningerne, og først kom Jordan Larsson og Lukas Lerager ind for Elyounoussi og Claesson, og lidt efter Christian Sørensen, Amin Chiakha og debutanten Oliver Højer for Meling, Orri og Mattsson.

Amin Chiakha og Oliver Højer

Vi dikterede stadig spillet og pressede måske knap så tungt som tidligere, men stadig nok til at være centimeter fra en debutantscoring til 4-0, da Oliver Højer energisk erobrede bolden midt på deres halvdel, tog et par træk ned mod feltet og med et følt spark sendte bolden på stolpen.

Oliver Højer

Slutminutterne bød også på en blokeret Jordan Larsson-afslutning, og en Christian Sørensen-dødbold i muren fra ca. 10 meter uden for feltet, men det blev ved de 3-0, hvilket absolut også var godkendt.

Odds på FCK-sejr var før kampen på 1,01, og de kan jo ikke blive meget mindre om en uge, når der er returkamp i Parken...