Kevin Diks

Diks-straffespark sikrede stærkt point i Sevilla

Med uafgjort 1-1 efter endnu en scoring af Kevin Diks på straffespark sikrede løverne sig et uhyre vigtigt point på Estadio Benito Villamarín i Sevilla i UEFA Conference League-ligafasen.

Værterne var kommet foran efter et flot langskudsmål af Ezzalzouli i starten af kampen, som gæsterne generelt havde stor ære af, og hvor Nathan Trott tog sig af de øvrige spanske forsøg.

Efter en ellers fin FCK-start blev det Betis, der efter en lidt tilfældig lang fremlægning fik bragte sig i front allerede efter syv minutters spil. Marokkanske Abde Ezzalzouli fik pludselig plads langt udefra og hans fremragende afslutning strøg i nettet bag Nathan Trott.

Kort efter kom Mohamed Elyounoussi frem til en mulighed, men han måtte nøjes med et hjørnespark, som Gabriel efterfølgende headede kraftfuldt over mål.

Betis’ Bakambu sparkede efter et kvarters tid i sidenettet, men derefter satte kampen sig mere, hvor løverne holdt en god boldomgang og ingen af holdene kom frem til det store.

Først kort før pausen var der igen fare på færde, men andaluserne var upræcise i deres få forsøg.

10 minutter inde i 2. halvleg sendte Gabriel en høj, lang aflevering frem mod Magnus Mattsson, der blev væltet omkuld i det spanske straffesparksfelt af en glidende forsvarsspiller, der kantede ham med armen. Men dommerens fløjte forblev tavs og VAR blandede sig heller ikke efterfølgende trods store københavnske appeller.

Efter en times spil kom både Delaney, Larsson og Achouri på banen i stedet for Clem, Mattsson og Robert, og kort efter blev også Cornelius og Forholdt sat på banen, mens Lerager og Claesson gik ud.

Jordan Larsson var lige ved at komme på skudhold ved flere lejligheder, men han fik ikke afsluttet ordentligt i sit comeback efter flere måneders skadespause.

Nathan Trott leverede en pragtredning tyve minutter før tid, da Fornals fik frit skud i feltet - men englænderen fik pareret til hjørnespark på fornemmeste vis.

Kort efter var Kevin Diks med fremme, og efter bandespil med Andreas Cornelius fik hollænderen akkurat prikket bolden inden han blev væltet af Hector Bellarin - og fik straffespark!

Og for 10. gang ud af 10 mulige scorede han fra pletten - helt sikkert højt i højre side af målet, mens Adrian kastede sig til modsatte side.

Og mere skete der ikke i det sidste kvarters tid - og dermed fik vi det første point i ligafasen i UEFA Conference League med hjem til den danske hovedstad efter nederlaget i første spillerunde mod polske Jagiellonia Białystok.

Læs reaktioner og se højdepunkter fra opgøret senere.