Kia Brøndum Syndergaard jubler over sin scoring

3-0-sejr i kvindernes historiske hjemmekamp

På en historisk dag vandt FCKs kvinder sikkert med 3-0 over B73 Slagelse i premieren i 2. division - foran hele 5.165 tilskuere i Vanløse.

Tilskuertallet er mere end ti gange højere end gennemsnittet i Gjensidige Kvindeligas grundspil sidste sæson. og mere end dobbelt så højt som den hidtidige rekord til en kvindekamp, der indtil i dag lød på 2.204 tilskuere.

På Vanløse Idrætspark dominerede løvinderne fra start til slut, og midtvejs i første halvleg kom det første mål efter hjørnespark. Kia Brøndum Syndergaard headede bolden i nettet og skrev sig dermed ind i historien som første målscorer for kvinderne på hjemmebane nogensinde.

Omkring den halve time blev føringen fordoblet, da Svava Mørk scorede efter fine FCK-kombinationer. Både Syndergaard og Mørk optrådte tidligere for FC Damsø.

I 2. halvleg lukkede og slukkede 17-årige Julie Børkop med målet til 3-0, og trods flere store chancer blev der ikke scoret yderligere i opgøret på et fyldt og solbeskinnet Vanløse Idrætspark med masser af FCK'ere og super stemning på tribunen.

Klapsalver til kvinderne efter sejren over Slagelse

Kvindernes næste opgør i 2. division er næste lørdag på udebane mod Allerød, mens næste hjemmekamp i Vanløse er lørdag den 31. august kl. 12.00 mod Fredensborg.

Kvinderne spillede som bekendt deres første officielle kamp i onsdags, da Svogerslev blev besejret 7-1 på udebane i pokalturneringen.