Thomas Delaney

Endnu en Delaney-milepæl mod AGF

Thomas Delaney stjal selvfølgelig billedet i den forrygende 3-2-sejr over AGF, hvor han ikke blot fik comeback efter seks et halvt års fravær, men også blev matchvinder med sit energiske hovedstødsmål i 77. minut.

Det i sig selv er næsten eventyrligt, men historien har også den krølle, at Thomas’ første Superligakamp i Parken også var mod AGF.

Svær Parken-debut i 2009
Efter sin debut i pokalsemifinalerne mod FC Nordvest i foråret 2009, fik han sin første Superliga-start i Parken lørdag den 15. august 2009, da vi tog imod AGF.

”Delaney laver hvad han skal, og jeg synes hans hjemmebanedebut her i SAS Ligaen er godkendt,” sagde Ståle Solbakken bagefter og beskyttede dermed det 17-årige stortalent, som havde haft svært ved at finde sig til rette på løvernes midtbane. Han blev udskiftet med Jesper Grønkjær ti minutter efter pausen, og vi endte med at tabe 0-1. Resten af sæsonen fik Delaney kun en halv snes indhop i det sidste kvarter og startede ikke inde igen før et år senere.

Farvel fra Aarhus i 2016
Hans sidste FCK-kamp, inden han rejste til Bremen, var også mod AGF, da vi vandt 1-0 i Aarhus den 11. december 2016 og tog den niende Superliga-sejr i træk i et ubesejret efterår på hjemligt græs.

”Du er den stærkeste spiller rent mentalt, som jeg nogensinde har trænet,” sagde Ståle blandt andet i sin lange tale til Delaney i omklædningsrummet om måden, hvorpå Delaney først havde kæmpet sig ind på holdet og siden bidt sig fast, inden han sluttede helt på toppen i Champions League-efteråret 2016.”

Tredje mål mod AGF
Kampen i 2009 var i øvrigt Delaneys eneste nederlag til AGF, for de næste 13 kampe bød på syv sejre og seks uafgjorte.

Målet i går var hans tredje mod AGF, og alle er scoret i Parken:

23. august 2015 bragte han os foran 2-1 ti minutter efter pausen, men et drømmemål af Morten Nordstrand betød 2-2, da han kort før tid saksesparkede et indlæg fra Kim Aabech i netmaskerne.

Den 29. maj 2016 gik vi ind til en sæsonafslutning i guldtrøjer, og før kickoff blev Delaney kåret som Årets FCK-spiller, og det fejrede han med et par kampafgørende aktioner: Vi var nemlig bagud 0-1, indtil Delaney udlignede 11 minutter før tid, hvorefter han lagde op til Santanders sejrsmål fem minutter senere.