Kevin Diks og Magnus Mattsson

Kampreferat: Forfærdelig første halvleg kostede dyrt

Neestrup ændrede tre pladser fra torsdagens Kilmarnock-kamp: Marcos Lopez debuterede fra start for skadede Meling, og Gabriel og Mattsson startede for Falk og Lerager, hvilket sendte Kevin Diks op på den centrale midtbane: Trott – Gocholeishvili, Vavro, Gabriel, Lopez – Froholdt, Diks, Mattsson – Elyounoussi, Óskarsson, Achouri.

FC Nordsjælland ændrede én plads fra deres seneste kamp, Zidan Sertdemir startede i stedet for Justin Janssen: Andreas Hansen – Ankersen, Kian Hansen, Hey, Svensson – Dorgeles, Sertdemir, Nygren – Ingvartsen, Harder, Egeli

FCK-fans i Farum

To mål på to minutter
Det begyndte ellers udmærket i de første to minutter, hvor vi lagde fint pres på deres banehalvdel og havde et par indspil i deres felt, men to et halvt minut senere troede man ikke sine øjne, for da var vi bagud 0-2!

Først headede Sindre Egeli uhindret et Peter Ankersen-indlæg ind ved fjerneste stolpe, efter vi var blevet overspillet i vores højre side, og kort efter var vi de rene statister i et lynhurtigt FCN-opspil i samme side, som endte med at Marcus Ingvartsen hamrede bolden op i krydset fra kanten af feltet.

Hvor nødig man end vil tage Farum-brillerne på, må man bare erkende, at det var et flot mål, mens vi måtte minde os selv om, at right to dream ikke betyder, at man må tage så store defensive blundere.

Umiddelbart reagerede vi dog fint ved i de næste minutter at have et par afslutninger, som med lidt held og præcision havde givet en reducering.

Først reddede Andreas Hansen en afslutning fra Mattsson, hvorefter Orris afslutning på returbolden blev blokeret, og lidt efter fik Orri ikke rent træf da han i fri position flugtede på en medløbsbold, efter at Froholdt generobrede bolden på deres banehalvdel.

Orri Óskarsson

Nordsjælland svarede dog igen, da Conrad Harder skød i sidenettet, og inden der var gået et kvarter, slap Orri også fri til skud fra spids vinkel efter en lang Vavro-fremlægning, men ramte den heller ikke som han ville denne gang.

Hvis man ”bare” så bort fra deres to tidlige mål, var det en livlig, afvekslende og underholdende affære med to forsvar, der var til at tale med, men da vi ikke fik en hurtig reducering, var det som om, at gassen gik af ballonen, og hjemmeholdet tog mere og mere over.

Marcos Lopez

3-0 efter en halv time
Kort før den halve time skød Harder lige over mål på en stor chance i feltet, der opstod efter et af alt for mange københavnske boldtab, og minuttet efter fangede de igen vores hold i ubalance, da Mattsson ikke fik fat i en svær bold midt på deres banehalvdel, og Egeli straks blev sendt afsted i et kontraløb og spillede Benjamin Nygren fri til 3-0.

Denne gang havde vi ikke noget modsvar på en scoring og var slet ikke med i det sidste kvarter af en halvleg, der kunne være endt endnu værre end 0-3 – som om det ikke var slemt nok!

Efter pausen kom Falk og Claesson ind for Giorgi og Mattsson, hvorefter Diks rykkede ned som højre back. Hvad der end er blevet talt om i pausen, så det ud til at virke, for der kom mere struktur på spillet, og da vi desuden fik en tidlig reducering, var point pludselig inden for rækkevidde.

Jacob Neestrup

Orri-reducering tændte håb
Ni minutter efter pausen slog Elyounoussi nemlig en flot, flad aflevering mellem deres centerforsvarere, og Orri rystede Lukas Hey af sig og bankede bolden fladt ind i det lange hjørne, inden Kian Hansen nåede at blokere.

Fem minutter efter fik islændingen en ny god mulighed, da Falk fandt ham i feltet, og han vendte rundt og trykkede af, men lige på Andreas Hansen. Vi fulgte op med en god kontra, hvor Lopez stjal bolden, og Achouri slog et indlæg til bageste stolpe, hvor der bare ikke var nogen i hvide trøjer.

Men et udmærket første kvarter af halvlegen, hvor vi i det store og hele også lukkede ned for deres offensiv, så det så ikke umuligt ud med en halv time igen plus det løse.

Midt i halvlegen kom Robert ind på kanten i stedet for Achouri, men selv om vi havde bolden meget, kneb det med at komme til flere chancer – og i stedet var Harder ved at lukke og slukke i 72. minut, men sparkede lige over efter en flot kontra nede fra de bageste rækker.

3-2 med kvarter igen
Claesson kom ind for Vavro, så Diks rykkede ind i centerforsvaret, og Froholdt gik ned på backen, og efter at Elyounoussi havde afsluttet tæt forbi mål, så tændte de to seneste indskiftere for alvor håbet om et sent comeback i det sidste kvarter, da Robert chippede et præcist indlæg i feltet, som Claesson headede over i det lange hjørne til 3-2.

Viktor Claesson

Det blev hektisk til sidst, hvor nordsjællænderne for alvor kæmpede med ryggen mod muren for at holde føringen, og især i de syv minutters tillægstid var vi flere gange lige-ved-og-næsten.

Et Robert-indlæg fra baglinjen passerede tæt under mål, hvor Elyounoussi og Claesson ikke nåede op til bolden, og lidt efter var en halvt liggende Elyounoussi tæt på at en farlig afslutning i feltet, og et fladt Diks-indlæg fra højre var Lerager også kun lige ved at nå frem til – og Robert sluttede af med et skud, som Andreas Hansen holdt nede ved stolpen.

Et point var derfor ikke så langt væk, som det så ud til i 1. halvleg, men vi betalte prisen for at lukke to tidlige mål ind og for at være alt for længe om at ”komme i gang”. Det blev bedre, men det blev ikke godt – og slet ikke godt nok.